Nieuw West in the Picture
Image default
Telefonie

Nieuwe telefoon gekocht? Dit is wat je regelt!

Gefeliciteerd met je nieuwe telefoon! Hier keek je waarschijnlijk al een tijdje naar uit. Hij gaat een stuk sneller, komt met de nieuwste updates en de camera is nog scherper. Voordat je volop geniet van je nieuwe telefoon, regel je een aantal dingen. Waar gaat je ouder toestel heen? Moet je wat regelen qua provider? Je kunt dit maar beter gelijk regelen. Zo weet je zeker dat je alles uit je nieuwe telefoon haalt. Lees snel verder! 

Heb je handige accessoires?

Uiteraard ga je veilig om met je nieuwe aanwinst. Als het aan jou ligt, komt hier geen krasje op. Je telefoon is het mooist zonder beschermende hoes. Dat is helaas maar van korte duur. Je komt al snel krassen en barstjes tegen. Dat is natuurlijk heel erg zonde. Ga daarom toch voor een hoesje dat ook stoten voorkomt. Ook met een screenprotector gaat je smartphone een stuk langer mee. Gaat je telefoon toch kapot? Maak je geen zorgen. Breng hem langs bij The Phone Lab en ze lappen deze gelijk voor je op!

Wat doe je met je oude toestel?

Heb je ook een hoop oude toestellen liggen? Je was te sentimenteel om ze weg te doen. Dat is zonde. Je kan er namelijk nog wat aan overhouden. Er zijn tal van verkoopplatforms. Zo kun jij gemakkelijk je toestel verkopen. Hou je jouw oude telefoon toch liever wat dichterbij? Laat deze dan niet vergaan in het stof en geef deze dan aan een vriend of familielid. 

Stap je over van provider?

Besluit je over te stappen van provider? Regel dit dan tijdig. Stap vooral over naar een provider waar je zelf zoveel mogelijk uit haalt. Lage maandelijkse kosten zijn fijn, maar wat hou je er zelf aan over? Tijd om te vergelijken dus. Wees daar op tijd bij, zodat je gelijk kunt internetten. Daarnaast is het handig om je eigen nummer te behouden. Kijk dus naar de opties voor nummerbehoud.

Zet je alles over van je oude telefoon?

Soms is het fijn om even helemaal opnieuw te beginnen. Een lege telefoon, zonder duizenden foto’s en nieuwe apps. Toch is het voor velen fijn om gewoon mee te nemen wat ze al hadden. Maak daarom voordat je je oude telefoon leeghaalt een back-up. Bewaar deze in de cloud. Zo zet je dit gemakkelijk over op je nieuwe smartphone. 

 

Kortom, voordat je helemaal overstapt op je nieuwe smartphone moet je het een en ander regelen. Koop de beste accessoires en bepaal wat je met je oude toestel doet. Regel daarnaast alles wat betreft je provider en ga na welke data je overzet. Dan is het nu tijd om te bellen, appen en te genieten van je nieuwe telefoon!