Nieuw West in the Picture
Toerisme

Een perfecte romantische stedentrip

Het geheim van een goede, liefdevolle relatie? Kwaliteitstijd.

Het is zo makkelijk om in de waan van de dag mee te gaan. Werken, boodschappen, sporten. Voordat je het weet is er een week voorbij waarin je niet eens even lekker samen op de bank hebt gezeten om bij een kopje thee te praten over wat echt belangrijk voor je is. Het helpt om bewust elke dag een uurtje (of meer) aan kwaliteitstijd in te plannen. Dan blijft je relatie levend en dynamisch.

Weekendje weg

Plan ook een paar keer per jaar een weekendje met zijn tweetjes in. Door even naar een andere plek te gaan creëer je samen nieuwe herinneringen. Laat de smartphone thuis en ontdek samen een heel nieuwe stad. Dat kan een verre stad zijn. Maar wist je dat je ook vlakbij in een heel andere omgeving terecht kunt komen?

Onze tip: plan een stedentrip naar een van de Hanzesteden in Overijssel.

Hanzesteden

Ergens in de Twaalfde eeuw besloten een paar steden in Duitsland, Nederland en Denemarken om samen te werken in de handel. Samen vormden ze het Hanze-verbond. Dit besluit legde hen geen windeieren.

De Hanzesteden verkregen al snel een dominante positie in de handel in bijvoorbeeld zout, graan, bier en textiel. Hierdoor groeiden de Hanzesteden al sneluit tot bijzonder welvarende steden. Rijker zelfs dan plaatsen als Rotterdam en Amsterdam. Deze rijkdom zie ook nu nog terug in het straatbeeld. Rijk versierde gevels strijden met elkaar om de aandacht.

Drie van deze steden vind je in Overijssel: Hasselt, Zwolle en Deventer. In het oude centrum van deze Overijsselse steden waan je jezelf nog in vroeger tijden. Toch is een verblijf in de Overijsselse steden verre van oubollig. De terrasjes en restaurants in de steden zijn helemaal van nu. Het winkelaanbod is een mooie mix van bekende namen en verrassende winkeltjes.

Overnachten in de Hanzesteden

Om optimaal van je weekend te genieten, vertrek je het best op vrijdagavond naar je hotel in Overijssel. Dan kun je zaterdag heerlijk langzaam wakker worden en de dag beginnen met een lekker ontbijtje en een kopje cappuccino.

Wij hebben 11 leuke hotelletjes voor je geselecteerd, waarin je helemaal in Hanzesferen verblijft. Sommige van deze hotels in Overijssel liggen midden in de Hanzestad, anderen vlakbij. Je kunt zelfs in een kasteel verblijven. Als dát geen romantisch weekendje wordt…!

https://www.visitoost.nl/