Nieuw West in the Picture
Image default
Toerisme

PITTIG WANDELEN IN HET KLEINSTE STADJE TER WERELD

Wil je natuur combineren met heerlijke hapjes, dan is Durbuy in de Belgische Ardennen de juiste keuze!

DURBUY IN HET KORT

Wist je dat Dolby oorspronkelijk een eiland was? De ronde vorm geeft wel aan dat er een tijd was dat de rivier er volledig omheen ging. Daarom kwam de naam “Durbuy” niet uit de lucht vallen. Keltische namen bestaan ​​uit de woorden “dur” (bos) en “bu” (water). Deze groene ruimte trekt veel buitenactiviteiten aan, zoals kajakken, mountainbiken, paardrijden, avontuurlijke sporten en wandelen. Verlichting vanuit de Ardennenreis: check!

KLAAR, SET… GO!

Op woensdagochtend in maart gaan onze stagiaire Magali en ik ’s morgens om 10.30 uur “La boucle de Durbuy” starten. We hebben deze wandeling geen van beiden gedaan, dus alle informatie is welkom! Het eerste dat we deden, was de app “Sity Trail” downloaden. Met onze app en instructies van de dame van de VVV gingen we op pad in de natuur van de Ardennen, België!

OF TOCH NIET?

Om eerlijk te zijn, aan de slag gaan is niet eenvoudig. Als rookie ben ik erg blij om te wandelen met een ervaren wandelaar zoals Magali! Helaas zijn de aanvraag in het toeristenbureau, het bord en de instructies van de dame vaak in tegenspraak met elkaar … dus we hadden het meer dan eens mis! Maar goed, op deze manier hebben we tenminste de mogelijkheid om nog meer mooie dingen te zien! #positieve geest

LA BOUCLE DE DURBUY

We vertrekken vanaf “Place aux foires”. Dit is een plein in het centrum van Durbuy. Het VVV-kantoor en vele restaurants en souvenirwinkels zijn hier gevestigd. Vanaf dit punt begonnen veel renteverhogingen. Om onze wandeling compleet te maken, lopen we langs de blauwe rechthoek Als je langs “Place aux Foires” bent gelopen, passeer je de bekende Durbuy backslash. Het is een prachtige rots meer dan 300 miljoen jaar geleden, in een omgekeerde U-vorm. Dit is een foto waard!

We staken de backslash over en begonnen het bos over te steken. Hier kom je verharde wegen en bospaden tegen. Dit is geen rechte beweging, dus wees voorbereid op enkele bochten. Ook op steilere plekken klimmen we regelmatig een beetje. Het regent, dus sommige delen van de route zijn modderig. Gelukkig heb ik andere schoenen meegenomen … het gouden geheim van natuurwandelingen!

Nadat we een klein stukje waren geklommen, kwamen we eindelijk bij het standpunt van Belvedère. Ik heb gewacht! Op 300 meter hoogte is het heerlijk genieten van het prachtige uitzicht over de oude stad en de bochten en bochten van de Ourthe. Je zult hier ook een snelkoppeling tegenkomen die je in 10 minuten terug naar “Place aux Foires” brengt. Maar dit is niet voor ons, we zijn er nog niet uit!

Tijd voor het tweede bos. We staken het “Bois de Chapli” over, dat klein maar even charmant is! We genoten van de melodie van verschillende vogels, de geur van beukenbomen en het gevoel van “geborgenheid” toen we hier kwamen. Letterlijk, ook al ben je heel dicht bij het bruisende Durbuy, het lijkt wel druk. Ideaal voor diepe ademhaling en ontspanning. De beste Ardennen!

Zelfs als je doorgaat met reizen, overweldigt het gevoel van vrede je nog steeds. We kwamen aan bij een prachtige natuur met weilanden, velden en vlaktes. Het landschap is heel anders, maar ontspannend. Onze Sity Trail-app geeft aan dat we bijna klaar zijn met wandelen. We zijn een beetje moe, maar vastbesloten om onze bestemming te bereiken. We zijn aan de oever van onze rivier … Het hele plaatje kan een ansichtkaart zijn! Tevreden over onze wandeling, zijn we erg blij om de foto’s en video’s te zien die we hebben gemaakt. missie geslaagd!

transardense route wandelen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html

Gerelateerde artikelen

Een vakantiehuisje in Twente: ook voor jou

Een perfecte romantische stedentrip