Nieuw West in the Picture
Image default
Tuin en buitenleven

De tuintrends voor zomer 2021

Wanneer we niet op vakantie mogen dan maar een nieuwe tuin. Hier heb je ook nog eens veel langer plezier van, als je hem tenminste goed onderhoudt.

Kijkend naar de zomer van afgelopen jaar zijn sommige trends zelfs harder gegaan dan vorige jaar. We zijn dit jaar namelijk meer thuis geweest dan ooit. Hierdoor hebben we voldoende tijd gehad om door ons huis, en als je geluk hebt door je tuin te lopen. Dit in combinatie met wat scrollen door Pinterest laat weer een lijst met nieuwe ideeën ontstaan.

Daarnaast speelt ook onze klimaatverandering hierin een grote rol. Het is veel warmer in de zomer waardoor we onze levensstijl meer naar buiten verplaatsen. Wat ons brengt op trend één.

  • Multifunctioneel buitenleven

Als we dan toch zo veel buiten zijn kunnen we ook net zo goed buiten blijven. Alleen aangezien het vaak flink kan regenen in korte tijd is een aluminium overkapping geen overbodige luxe. Dit geeft meteen de mogelijkheid om een tuinset en kussens buiten te laten liggen voor de dag erna. Het is ook mogelijk om zijwanden te plaatsen in zo’n aluminium overkapping waardoor je echt een verlenging van je woning creëert.  

  • Verschillende ruimtes

Ook zie je dat een tuin niet meer alleen een plek is voor gras en planten. We willen hier met al onze vrienden kunnen zitten, de kinderen moeten hier kunnen spelen, en het liefst zouden we hier ook ons eten klaarmaken middels een buitenkeuken.

  • Tuinverlichting

Aangezien we langer in onze tuin zitten is ook de tuinverlichting niet meer weg te denken uit het tuinplan. Verlichting zorgt niet alleen voor veiligheid en functionaliteit maar geeft ook sfeer.

  • Verbinding met de natuur

Natuurlijk blijft groen een van de belangrijkste factoren in een tuin. Hierbij kun je denken aan planten, bomen en grassen. Een tijd zagen we veel onderhoudsarme tuin doormiddel van bestrating en kiezel. Maar door de verandering in ons eco systeem zijn gelukkig steeds meer mensen zich ervan bewust dat wij de natuur moeten terughalen naar onze tuinen. Laat je goed adviseren welk groen past bij jouw tuin.

  • Klimaatbewust

Bij nieuwe woningen zie je steeds vaker dat een tuin werkt om klimaat vriendelijker te leven. Zo kun je denken aan het opvangen van hemelwater waar je later te tuin mee kan besproeien. Dit concept konden we natuurlijk al vanuit de regenton maar kan ook op grotere schaal onzichtbaar worden verwerkt. Dit is toepasbaar voor zowel een grote als kleine tuin.

 

https://degoedkoopsteveranda.nl/aluminium-veranda/