Nieuw West in the Picture
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is de beste terrasverwarmer?

Eigenlijk is op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven. Wat de beste terrasverwarmer is, is namelijk sterk afhankelijk van op welk terras de terrasverwarming gebruikt wordt. Is het terras half dicht, half open of helemaal gesloten? Hoe groot is het terras? Is er een aansluitpunt voor gas of elektriciteit aanwezig? Dit zijn allemaal vragen om te beantwoorden om te bepalen welke terrasverwarming het beste bij jouw terras past. Om lekker comfortabel op je tuin bankje te kunnen zitten, kan je de tips uit onderstaand artikel meenemen.

Gas of Elektrisch?

 

Bij de keuze tussen gas of een elektrische heater, kan het beste eerst gekeken worden naar het soort terras. Als het terras volledig gesloten is, is een gas heater minder geschikt omdat deze ook zuurstof verbruikt uit de ruimte. Als het terras echter ergens staat zonder stroom aansluiting is een gas heater met losse gasfles altijd te plaatsen. Een elektrische heater geeft vaak wat meer licht af. Een gas heater daarentegen geeft minder licht af en meer een sfeervolle verwarming.

Als bij een minder goed afgesloten terras gekozen word voor een elektrische heater, kan er het best gekozen worden voor een korte golf heater. Een korte golf heater geeft stralingswarmte welke vergelijkbaar is met warmte van de zon. Dus als je lekker op je tuin bankje voor deze heater gaat zitten, straalt zo de warmte tegen je aan.

Verbruik

 

Bij een elektrische heater is het verbruik afhankelijk van het wattage. Een gas heater is in verbruik nog steeds goedkoper. Een gas heater is wel minder goed voor het milieu en vaak duurder in aanschaf. Als je zelf thuis bijvoorbeeld al elektriciteit opwekt met zonnepanelen, scheelt dit wel aanzienlijk in de elektriciteitskosten van je heater.

https://tuinbasis.nl/