Nieuw West in the Picture
Vakantie

De drie mooiste Griekse stranden

Ben je reis inspiratie aan het opdoen om jouw nieuwe vakantie te gaan boeken? Dan ben je op de juiste plek, want in dit artikel gaan wij drie Griekse stranden uitlichten waar ons reishartje sneller van gaat kloppen.

Elafonissi Beach: ideaal voor gezinnen met kinderen

Eerste topper onder de Griekse stranden is Elafonissi Beach. De schoonheid van het krijtwitte strand en het felblauwe water waar je de bodem kan doorheen zien, lokt massaal veel toeristen. Mogelijks zullen de Elafonissi stranden inspiratie geven voor activiteiten met kinderen. Perasma, een natuurlijke zandweg, leidt je namelijk naar het eiland Lafonisi. Hier kun je het authentieke, kleine Agia Irini kerkje bezoeken en door het beschermd natuurgebied wandelen. De oude vuurtoren zal vast en zeker de fantasie van de kinderen prikkelen.

Lalaria Beach: kiezelstrand voor romantische rustzoekers

Skiathos, een van de vier Sporadeneilanden, herbergt een van de mooiste stranden: Lalaria Beach. Het water heeft die typische azuurblauwe kleur, wat met mooie golven op het witte strand kabbelt. Het witte kiezelstrand kan enkel per boot bereikt worden. Heel wat toeristen brengen eerst een bezoekje aan de hoofdplaats Skaithos-stad: een trendy stad met een grote keuze aan bars, restaurants en winkels met de laatste trends op vlak van mode en fashion. Vanuit Skiathos-stad brengen excursieboten je van de binnenstad tot aan het idyllische strand. Hou er rekening mee dat op het strand geen horeca-faciliteiten zijn. Vaak zijn de excursieboten hierop wel voorzien, of je kunt uiteraard ook je eigen lunchpakket meenemen.

Voidokilia Beach: zandstrand met verborgen fort

Voidokilia Beach is een adembenemend mooi zandstrand, gelegen op de Peloponessos, het grootste schiereiland dat Griekenland rijk is. Net zoals bij Lalaria Beach zijn ook hier geen bars of restaurants te vinden. Van op het strand loopt een wandelweggetje tot aan het fort van Paleokastro. De klim is zwaar, het pad is moeilijk toegankelijk, maar het loont zeker en vast de moeite. Het uitzicht op de baai van Voidokkilia is werkelijk spectaculair te noemen. En voor wie tegen de moeilijke klim opziet, is de burcht bovendien ook met de auto te bereiken.

https://www.wanderstyle.nl/stranden/