Nieuw West in the Picture
Entertainment

Zo kun je je Facebook evenement promoten

Het fijne aan dat bijna alles tegenwoordig online gaat, is dat mensen zich ook allemaal online bevinden. Daardoor wordt het makkelijker dan ooit om mensen te bereiken, zeker wanneer je een evenement organiseert. Maak je bijvoorbeeld een Facebook evenement aan, dan kun je naast het organische bereik ook heel wat betaald bereik genereren. Hoe je zo’n Facebook evenement precies kunt promoten en wat je daarover moet weten hebben we voor je uitgewerkt. Lees maar mee en zorg binnen de kortste keren voor een geweldig bereik voor je evenement.

Weet wie je doelgroep is bij een promotie

Wie wil je precies bereiken met je evenement? Zijn dat voornamelijk mannen, vrouwen of allebei? En bevindt jouw doelgroep zich in een bepaalde leeftijdscategorie of woonplaats? Gaat het misschien om mensen in het buitenland? Je Facebook evenement kun je middels een advertentie promoten. Bij het samenstellen van een doelgroep voor je advertentie is het mogelijk om heel nauwkeurig aan te geven wie je wilt bereiken. Zelfs als dit een heel specifieke niche betreft. Denk daarom goed na over wie de perfecte doelgroep is voor jouw evenement.

 

Durf om hulp te vragen bij het promoten van je event

Niemand kan alles en we kunnen ook zeker niet alles alleen. Wees daarom niet bang om om hulp te vragen. Misschien heb je een oom of tante met een groot, online bedrijf. Of kan je nichtje of neefje heel goed overweg met Facebook en wil hij of zij jou misschien een handje helpen wanneer je er niet uitkomt? Durf aan te geven dat je hulp nodig hebt, want mensen zijn vast en zeker bereid om je te helpen. Ook is er op het internet veel informatie te vinden over het aanmaken van een succesvol Facebook evenement en zijn er fora waar je op terecht kunt met je vragen.

 

Bepaal of je een budget beschikbaar wilt stellen

Wil je alles uit de kast halen bij het promoten van je Facebook evenement? Bepaal dan of je geld beschikbaar wilt stellen om je evenement betaald te promoten. Doe je dat liever niet, dan zijn er natuurlijk ook andere manieren om meer bekendheid te krijgen. Wat dacht je van het organiseren van een winactie in samenwerking met een ander bedrijf of merk dat past bij jouw evenement? Door dit soort acties op te zetten zorg je ervoor dat mensen een positief gevoel krijgen bij jouw merk/bedrijf/evenement. Een goede promotie hoeft niet duur te zijn, zolang je het maar slim aanpakt!

 

Goedkoop je Facebook evenement promoten

Evenement Facebook promoten op een goedkope manier? Koop dan bij een gespecialiseerde shop interesses en gaan in voordat je een campagne gaat voeren. Wanneer er al meer ‘gaat’ en ‘interesse’ op de teller staat, dan krijg je er ook meer bij. Het voordeel van kopen is dat de teller direct stijgt naar het bestelde aantal. Je weet dus vooraf precies hoeveel mensen op de gaan knop en de interesse knop gaan klikken.