Nieuw West in the Picture
Vakantie

Luxe kamperen in Istrië

Mooi gelegen aan de kust van de Adriatische zee ligt een Kroatisch schiereiland: Istrië. Dit deel van Kroatië is al jaren een echt vakantieparadijs. Iedereen vindt in Istrië iets van zijn gading. Istrië heeft de perfecte combinatie van historische stadjes en mooie landschappen.

Rijke historie

Bezoek bijvoorbeeld Pula, de grootste stad van Istrië. Je kunt hier heerlijk shoppen, maar de grote aantrekkingskracht van deze stad ligt hem in het rijke en zichtbare Romeins verleden. Bezoek bijvoorbeeld het Forum van Pula en de Tempel van Augustus. Maar hét hoogtepunt is toch wel het amfitheater. Het amfitheater, dat duizenden jaren geleden werd gebouwd wordt in de zomer nog steeds gebruikt als podium voor voorstellingen. Dat moet je gezien hebben.

Watersport

Ook Umag is het bezoeken waard. Deze havenstad is perfect voor de toerist die iets “met de zee” heeft. En dat is breed. Ga lekker zeilen of duiken en sluit de avond af met een diner in een van de vele restaurantjes. En zoals dat hoort in een havenstad bestaat het menu voor een groot deel uit heerlijke visgerechten.

UNESCO

De UNESCO heeft de basiliek van Porec op de Werelderfgoedlijst gezet. Meer aanmoediging om deze Eufrasiusbasiliek te bezoeken heb je toch niet nodig? De mozaïeken in deze basiliek zijn bijzonder indrukwekkend. Ook de rest van Porec is de moeite waard. Deze tweeduizend jaar oude stad heeft een aantrekkelijk historisch centrum en een boulevard waar het goed flaneren is.

Slapen in contact met je omgeving

Wanneer je in zo een mooie omgeving je vakantie doorbrengt, wil je een accommodatie die je helpt om alles optimaal te beleven. Een hotelkamer is dan minder aantrekkelijk, omdat kamers overal hetzelfde zijn. Maar kamperen is misschien iets te primitief voor je. Kies daarom voor glamping in Istrië (glamorous camping), Je verblijft dan in een luxe tent, die van alle gemakken is voorzien.

Bijvoorbeeld in Porec, waar je direct aan zee verblijft, zodat je ’s ochtends direct het strand op kunt voor een verfrissende duik in de zee. Deze tenten hebben een keuken en eigen douche en toilet en zijn voorzien van comfortabele bedden. Sommige tenten hebben zelfs eigen TV en internet. Deze camping op Porec is slechts één van de mogelijkheden. Bezoek www.glampings.nl voor alle mogelijkheden.

https://glampings.nl/kroatie/glamping-istrie