Nieuw West in the Picture
Image default
Verbouwen

U kunt uw lekkage oplossen door een gietvloer in uw badkamer aan te brengen

Een lekkende vloer in de badkamer kan voor grote problemen zorgen in uw huis of appartement. Als de vloer lekt geeft dit ook aan dat er hoekjes en gaatjes zijn waar zich vocht en vuil verzamelt en schimmels kunnen vormen. Schimmels zijn gevaarlijk voor uw gezondheid en moeten juist in de badkamer voorkomen worden. Decochip biedt een aantal producten aan die uw probleem kunnen oplossen. Waterdichte bedekking voor de wanden kan problemen oplossen die daar ontstaan. Een PU gietvloer is een dunne laag kunsthars die over de oude vloer van de badkamer kan worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de vloer weer waterdicht is en goed aansluit aan de wanden. Een extra voordeel is dat de egale gietvloer makkelijk schoon te houden is en dat het de badkamer groter en georganiseerder doet lijken.

Voorwaarden voor het succesvol aanbrengen van een PU gietvloer in de badkamer

Een PU gietvloer kan over bijna elke ondervloer worden aangebracht. Beton, natuursteen, tegels en hout en chape kunnen allemaal dienen als onderlaag voor uw nieuwe vloer. Andere soorten vloeren kunnen getest worden op hun hechtvermogen of uit de badkamer verwijderd worden. Voordat de eerste laag van de gietvloer aangebracht kan worden, moet de oude vloer van de badkamer goed schoongemaakt worden. Oneffenheden en gaten moeten worden gedicht en de vloer moet geschuurd worden om een geëgaliseerd oppervlak te maken dat goed zal hechten met de PU gietvloer.  

De verschillende lagen van een gietvloer in de badkamer

Na het schuren en egaliseren van de oude vloer in uw badkamer, wordt eerst de primerlaag aangebracht, deze zorgt voor goede hechting tussen de oude en de nieuwe vloer. Daaroverheen komt de egalisatielaag om een mooie vlakke ondergrond voor de eigenlijke PU gietvloer te maken. De vloer wordt afgemaakt met een coating. Bij Decochip kunt u doe-het-zelf pakketten bestellen met alle lagen en benodigdheden om zelf een nieuwe vloer in uw badkamer te gieten.