Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor het inrichten van je tuin

De tuin kan een geweldige plek zijn om plezier te maken en er even tussenuit te zijn. Wil je jouw tuin opnieuw gaan indelen, dan kan het ook een grote bron van stress zijn, als je niet voorbereid bent of het verkeerde gereedschap hebt. Hier zijn mijn vijf tips om van je tuin een aangename ruimte te maken:

Wees Voorbereid

Voordat je aan een project begint, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Als je voor het eerst je tuin gaat inrichten en je hebt niet veel ervaring met planten, dan raden we je aan om de tijd te nemen om een thema te kiezen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het kiezen van welke planten in welk deel van je tuin passen of meer ingewikkeld als je een uitgebreid ontwerp wilt maken met verschillende stijlen planten in de tuin.

Als je al een thema in gedachten hebt en klaar bent om te beginnen, dan is dat geweldig! Maar als dat niet zo is, is dat ook prima! We hebben hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om uit te vinden wat voor soort look het beste zou werken voor jouw huis:

Gebruik wat je hebt

  • Gebruik wat je hebt. Dit is mijn favoriete tip voor elk huis, maar vooral voor de tuin. Als je iets nieuws niet nodig hebt, koop het dan niet! U kunt veel manieren vinden om spullen die al in uw huis of in de opslag staan te hergebruiken.
  • Wees niet bang om oude dingen op een nieuwe manier te gebruiken: Hergebruik is één van de beste manieren om creatief met decoratie om te gaan zonder geld uit te geven aan dingen die niet nodig zijn – en het helpt ook om afval te verminderen!
  • Wees niet bang om iets nieuws te proberen: een van de meest bevrijdende dingen aan het inrichten van je tuin is het feit dat er geen regels zijn! Neem risico’s en experimenteer met verschillende items en stijlen tot u iets vindt dat goed werkt voor uw ruimte, of dit nu betekent dat u verschillende stijlen mixt of een geheel nieuwe look uitprobeert.

Wel of geen tuinhuisje

Waarom een tuinhuisje?

Of u nu een fervent tuinman bent of liever uw handen schoonhoudt en iemand anders zijn handen vuil laat maken, het hebben van een tuinhuisje kan zeer nuttig zijn. Het is waar dat veel mensen in staat zijn om hun tuingereedschap in de garage of kelder op te slaan, maar als u een serieuze verzameling van apparatuur heeft – of er gewoon zeker van wilt zijn dat alles binnen handbereik is – is een speciale ruimte speciaal voor tuinieren misschien meer geschikt.

Hoe groot moet mijn tuinhuisje zijn?

De grootte van uw tuinhuisje hangt af van hoeveel spullen u erin wilt opbergen en waar u uw tuinhuisje voor wilt gaan gebruiken. Als u namelijk ook uw tuinhuisje wilt gaan gebruiken om te relaxten en te loungen, dan is een tuinhuisje met veranda een prima keuze.

Maak het uw eigen

Gebruik je verbeelding. Wees niet bang om creatief te zijn en gebruik te maken van je artistieke vaardigheden. Als je niet zo’n kunstenaar bent, maak je dan geen zorgen: je kunt het nog steeds persoonlijk maken. Je kunt je favoriete kleuren, patronen en materialen gebruiken, of eerst verschillende ontwerpen op kleine schaal uitproberen (de grootte van de ruimte doet er niet toe, zolang het je maar bevalt wat je ziet).

Als het te veel werk voor je is, zoek dan inspiratie bij anderen door naar foto’s uit tijdschriften of op Pinterest te kijken; neem dan dat beeld en maak het je eigen door er zelf een paar dingen aan toe te voegen.

Kleurencombinatie

  • Gebruik een kleurencirkel om de juiste kleuren te kiezen.
  • Kies kleuren die goed samengaan, zoals complementaire kleuren (rood en groen), split-complementaire kleuren (blauw en oranje) of analoge kleuren (geel, oranje en rood).
  • Gebruik meer dan één kleur in uw tuin. Uw tuin kan kleurrijk zijn met slechts één kleur, maar als u verschillende tinten mengt zal het er nog beter uitzien!
  • Gebruik een kleur om een statement te maken of een sfeer te creëren in uw tuin. Als u de indruk wilt wekken dat uw tuin natuurlijk en sereen is, gebruik dan rustgevende groentinten zoals salie of olijf; als u het levendig wilt laten aanvoelen, kies dan iets feller zoals gele citrusbomen of bloeiende bloemen!

Veel plezier!

U kunt zich verheugen op een toekomst vol lange, ontspannen dagen in uw tuin. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom zo veel mensen genieten van het creëren van de perfecte ruimte – het is een kans om al uw favoriete dingen samen te brengen. Van verfkleuren en meubelstijlen tot planten en bloemen, er zijn ontelbare manieren om uw leefruimte buiten aan te passen.

Als u overweegt een nieuwe buitenruimte te creëren of wat u al heeft aan te passen, zijn hier wat tips om het functioneel en stijlvol te maken:

  • Voeg opslagruimte toe! Tuinhuizen van Douglas hout zijn perfect om tuingereedschap uit het zicht maar binnen handbereik te bewaren; de meeste modellen zijn voorzien van rekken die ruimte bieden voor alles van tuinhandschoenen tot mestcontainers.
  • Versieren! Een prieel is een van de populairste opties omdat het veelzijdig genoeg is voor zowel binnen als buiten (en veel privacy biedt). U kunt ook wat kleurrijke bloemen of planten rond de basis toevoegen; probeer potplanten aan haken te hangen voor een moeiteloze look die elke ruimte levendiger zal maken.
https://deoudestee.nl/