Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Denk aan uw dakkapel isolatie

Een dakkapel wordt meestal gemaakt van duurzame materialen die goed isoleren. Dit is echter vaak niet voldoende om warmte binnen- en kou buiten te houden. Om de dakkapel isolatie goed te regelen moeten de zijkanten (ook wel de zijwangen genoemd) en het dak geïsoleerd worden. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden om de dakkapel te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan het type glas en kozijnen.

De isolatie van een dakkapel is met name belangrijk voor uw portemonnee. Hoe beter de dakkapel geïsoleerd wordt des te lager zijn de stookkosten. Het isoleren van een dakkapel is natuurlijk een goede manier om maandelijks geld te besparen, maar een goede isolatie kost  ook veel geld. Helemaal wanneer u een oude dakkapel opnieuw wilt isoleren. Hr++++ glas is bijvoorbeeld erg duur en nieuwe kozijnen zijn ook niet gratis. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te maken tussen kosten en baten. In sommige gevallen kunt u daarom beter een nieuwe dakkapel met een hoge rc waarde (isolatiewaarde) laten plaatsen. Zinken dakkapellen zijn zulke dakkapellen, maar ook aluminium, polyester of kunststof zijn materialen met een hoge isolatiewaarde.

Geluidsdemping

Naast het binnenhouden van warmte en het afstoten van kou zorgt het isolatiemateriaal binnen een dakkapel ook voor het buitenhouden van ongewenste geluiden. Vooral wanneer u in een druk gebied of langs een spoorbaan woont kunt u beter niet bezuinigen op de isolatie.

Vochtregulatie

Veel mensen weten dit niet, maar er bestaan isolatiematerialen die vochtontwikkeling tegengaan. Dit is erg handig wanneer de bekleding van een dakkapel van hout is. De vochtregulatie voorkomt namelijk dat het vocht tussen de afwerking van de binnen- en buitenkant blijft hangen. Hierdoor neemt de kans op houtrot aanzienlijk af.

Vergelijk de prijzen voor uw dakkapel (isolatie)

Wilt u binnenkort een nieuwe dakkapel plaatsen of wilt u een oude dakkapel opnieuw laten isoleren? Laat u dan goed informeren door verschillende dakkapel specialisten. Bijvoorbeeld door de aangesloten dakkapel specialisten op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Op deze website vindt u namelijk op een laagdrempelige manier specialisten die u van een onafhankelijk advies voorzien. Bovendien kunt u daar meteen de prijzen en ervaringen van voorgaande klanten vergelijken.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl