Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Een rvs trapleuning: stoer, modern en veelzijdig

Vanwege de moderne en strakke look is de rvs trapleuning in veel huishoudens al een populaire keuze gebleken. De universele en toch aantrekkelijke uitstraling zorgen ervoor dat deze in bijna elk interieur wel past. Rvs ziet er niet alleen goed uit, maar kent ook verschillende praktische voordelen. Daarnaast heb je grote keuze in verschillende opties om je rvs trapleuning samen te stellen. De populariteit van een rvs trapleuning is dus zeker niet voor niets.

 

Alle voordelen van rvs op een rijtje

We zeiden het al eerder; een rvs trapleuning heeft een strak, modern en universeel karakter. Dit maakt het materiaal een gewilde keuze, maar er komt meer bij kijken dan deze voordelen. Zo zorgt het roestvrije staal niet alleen voor de goede looks, maar ook voor weinig onderhoud. Toch zorgt het staal, ook wel roestvast staal of inox genoemd, ook voor een lange levensduur. Met weinig werk gaat je trapleuning dus wel lang mee. Veel rvs trapleuningen worden gecoat met een speciale RVS304 coating. In dit proces wordt je trapleuning ‘geborsteld’. Daarmee wordt het uiterlijk net wat stoerder, maar wordt de trapleuning ook makkelijker schoon te maken en is de leuning beter bestand tegen krassen. Deze voordelen komen met name goed uit de verf wanneer de trapleuning binnenshuis in bijvoorbeeld woningen, kantoren of overdekte trappengangen gebruikt wordt.

 

Drie basisvormen, twee kleuren en veel accessoires

Een rvs trapleuning is te bestellen in drie standaardvormen. Dit zijn de ronde, vierkante of rechthoekige uitvoering. Het roestvrije staal is voor deze vormen goed geschikt, maar voor een speciale uitvoering met meerdere buigingen leent het materiaal zich minder. De ronde trapleuning kent een diameter van 42,2 millimeter. De vierkante varianten zijn 40 bij 40 millimeter of 40 bij 10 millimeter groot. Zo zorgt elke uitvoering toch voor een ander uiterlijk en een ander gevoel wanneer je deze vast pakt. Daarnaast is een rvs trap standaard uitgevoerd in het zilvergrijs. Voor de liefhebbers van zwarte trappen is er ook goed nieuws: een zwarte rvs trapleuning behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Daarmee wordt de trapleuning toch net weer wat stoerder. Met de leuningdragers die bij een rvs trapleuning geïnstalleerd moeten worden, wordt het hele plaatje pas echt compleet. Hier heb je namelijk veel opties qua vormen – die in dezelfde opties beschikbaar zijn als de trap zelf – en manieren van installeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blinde houder, zodat de montage volledig aan de achterkant van de houder weg valt.