Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Meest Voorkomende Soorten Ongedierte in Huis

We hebben niet altijd door hoeveel diersoorten er, zeer waarschijnlijk ongewenst, in ons huis leven. Natuurlijk komt iedereen weleens een spin tegen in huis, een mug of een vlieg. In veel huizen komen echter ook andere ongewenste diersoorten voor. Dit zijn veelal insecten, maar in sommige gevallen ook zoogdieren, zoals muizen.

Vliegende Insecten

De Vlieg staat op nummer één als meest voorkomende ongedierte in huis. Het is zelfs zo gewoon dat we er niet eens bij stilstaan dat we de vlieg bestrijden. Of het nou is door het plaatsen van horren of kleefslierten. De meeste mensen ervaren vliegen als vies en vervelend. Een concurrent van de vlieg is de spin. Hoewel dit diertje juist vliegen bestrijd, willen de meeste mensen liever een ander middel om vliegen te bestrijden. Een behoorlijk aantal mensen heeft last van spinnen angst. Ook de webben vinden we vaak niet fijn. Achtergelaten spinnenwebben vangen stof op. Een spin laten zitten hier en daar heeft echter aanzienlijke voordelen en zal het andere ongedierte beperken.

Kruipende Insecten

Ook de mug wordt uiteraard als zeer vervelend ervaren. Spinnen zijn erg goed in het weren van muggen. Waar ze wat minder goed in zijn is het weren van de nummer vier; pissebedden. Wanneer je last hebt van deze dieren in huis, kan dat erg vervelend zijn. Over het algemeen zal dit vooral voorkomen in vochtige ruimtes. Spinnen hebben moeite om door het harde schildje van de pissebedden heen te eten en bieden dus niet altijd een uitkomst tegen pissebedden. Het papiervisje of zilvervisje staat op nummer vijf een komt tevens veel voor in vochtige ruimtes. De oplossing voor het bestrijden van beide dieren ligt in het ontnemen van vocht. Dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van vochtvreters. Ook kan je er voor zorgen dat bewaarde papieren goed worden opgeborgen in dozen.