Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Prijzen en kosten voor de installatie van de veiligheidssloten

De kosten voor het installeren van de anti kerntreksloten kunnen sterk variëren. Afhankelijk van het materiaal dat de klant kiest, kunnen de kosten variëren van ongeveer 100 euro per slot tot 300 euro.
 

Adviesgesprek voor de installatie van de anti kerntreksloten

Daarom is het echt aan te raden om gewoon een vrijblijvend adviesgesprek te voeren en te kijken wat er in de betreffende woning beveiligd moet worden. Het brengt niets mee om de voordeur van boven naar beneden te beveiligen, als de inbreker toegang kan bieden, dan eenvoudigweg via de balkondeur, een raam of een kelderraam.
 
Een veiligheidsbedrijf zal de zwakke punten blootleggen en verschillende oplossingsmogelijkheden bieden, daarnaast geven deze bedrijven een gratis kostenraming voor de klant. Zo heeft de klant alle kosten van de noodzakelijke veiligheidstechniek in het oog. 

De zelfinstallatie van een anti kerntrekslot

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf een dergelijk slot te maken bij de voordeur of appartementsdeur. De installatie is niet zo ingewikkeld als sommigen denken. Voor de installatie van een anti kerntrekslot is een kruiskopschroevendraaier nodig, mogelijk verdere schroevendraaiers zoals een meetinstrument.


 
Allereerst moet het oude slot worden verwijderd, zodat het nieuwe beslag met kerntrekbeveiliging kan worden geïnstalleerd. Het nieuwe slot moet natuurlijk passen, het oude slot kan als voorbeeld dienen, als er geen oud slot is, omdat het een nieuwe deur is, dan kan worden gemeten welke afmetingen het anti kerntrekslot moet hebben, zodat het past en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd.
 
Als er een geschikt slot beschikbaar is, kan het slot worden geïnstalleerd. Allereerst wordt het slot tegen de deursponning gehouden. De slotbit en het gat voor de schroef voor de vooreindschroef moeten zich op dezelfde hoogte bevinden als de slotopening. Als dit niet past, draai de cilinder dan gewoon om. De sleutel wordt in een zijde van het slot gestoken en een kwart slag gedraaid.
 
Nu kun je zien hoe het slotbaardje en de cilinder in elkaar passen. De deurcilinder wordt nu in de opening voor het slot gedrukt. Wanneer de cilinder zo is geplaatst dat hij vlak ligt, wordt de vooreindschroef erin geschoven en vastgezet. Wanneer de schroef aan de vooreindschroef is aangedraaid, moet het slot worden getest op functionaliteit, gewoon op vergrendelen en ontgrendelen. Als dit zonder problemen lukt, is de installatie compleet, nu kunnen de deurbeslagen (zie veiligheidsbevestigingen) eenvoudig weer worden bevestigd. Bij problemen wordt de frontplaatschroef echter losgedraaid en weer vastgezet. Dan zou alles moeten werken en zou het slot zonder problemen moeten werken.