Het is lang geleden dat we een kijkje hebben genomen in Canada in onze serie “tiny houses from all the world”. Op dat moment introduceerden we de NOMAD micro thuis uit Brits-Columbia. Van de westkust tot de oostkust: Vandaag willen we u kennis laten maken met twee prachtige tiny houses op Kaap Bretonse eiland in Nova Scotia, die beide kunnen worden gehuurd voor een ontspannen vakantie weg van de drukte.

 


 
De locatie kan niet indrukwekkender zijn: De huisjes staan aan de kust, de ruige bergen in de rug, een kleine waterval aan het privéstrand nodigt u uit om na een bad in zee te douchen. In de zomer staan de huisjes op een weiland met boomgaarden, waar rust en ontspanning het belangrijkst zijn.

 

 

Tiny Heaven

De “Tiny Heaven” is al door Livabl als een van de 17 coolste Airbnb accommodaties in Canada op de Airbnb-lijst geplaatst. De feel good sfeer in dit huis wordt niet gecreëerd door materiële luxe, maar door minimalisme, door reductie tot het wezenlijke. Het huis biedt voldoende ruimte voor twee personen en een volledige uitrusting: een zithoek, een royale kitchenette met driepits gasfornuis en oven, tegenover de eethoek met twee barkrukken, een natte cel met composttoilet en douche – een gehalveerd wijnvat fungeert hier als douchebak -, boven de slaapzolder met tweepersoonsbed en brede ramen, die een fantastisch uitzicht mogelijk maken. De nabijgelegen bergbeek zorgt ervoor dat de watertoevoer en elektriciteit wordt opgewekt door PV-modules die naast het huisje zijn geplaatst.
 

Tiny Nest – ideaal om je lekker te nestelen

Het “Tiny Nest”, dat ook op de uitgestrekte boomgaardweide staat, biedt iets meer ruimte en kan zelfs door een klein gezin gebruikt worden. Huwelijksreizigers zijn hier ook welkome gasten. De keuken is royaal ingericht met fornuis en koelkast en biedt ook plaats aan een bartafel. De badkamer is in dit geval uitgerust met een composttoilet en een douche met een normale douchebak. Op de comfortabele bank of buiten op het terras kunt u de dagen in de natuur ontspannen laten eindigen.
 

Kopen in plaats van huren

Het huren van een tiny house is een mogelijkheid, het bezit van een tiny house is een andere mogelijkheid. Het “eigenaarsprogramma” van de verhuurder maakt het mogelijk om uw eigen Tiny House te kopen. In het geval van Tiny Houses op Kaap Bretonse eilanden ligt de aankoopprijs tussen de 35.000 en 45.000 euro en varieert afhankelijk van de locatie van het huis. Inbegrepen in dit pakket is een Tiny House, die individueel wordt vervaardigd volgens de ideeën van de respectieve klant met betrekking tot de grootte en de apparatuur en als gevolg van de ervaring van vele jaren met betrekking tot verhuurbaarheid en stabiliteit van de waarde. Daarnaast zal de aanbieder het onroerend goed en de infrastructuur ter beschikking stellen. Hij neemt de exploitatiekosten voor het huis, het onderhoud, de winterslaap en ook de huur over. In ruil daarvoor worden de huurinkomsten fifty-fifty verdeeld. Uw eigen Tiny House is dus niet alleen een mooie vakantiebestemming, maar kan ook zichzelf terugverdienen. Het programma voor de eigenaar loopt 5 jaar. Daarna kan in onderling overleg een verlenging worden overeengekomen of kan de woning worden verkocht.
 
Als u deze prachtige plek in het oosten van Canada wilt bezoeken, moet u een aantal formaliteiten vervullen: om Canada binnen te komen heeft u niet alleen een identiteitsbewijs en een geldig paspoort nodig, maar ook de zogenaamde ETA (Electronic Travel Authorization). Dit is een elektronische reistoestemming. Via online bureaus zoals eta canada kunt u alle belangrijke informatie over het binnenkomen van het land opvragen. De vergunning is vereist voor zowel zakenreizigers als toeristen van allerlei pluimage. Voor de ETA-aanvraag worden de gegevens van de identiteitskaart en het paspoort, het verblijf, de herkomst, de beroepsuitoefening, de ziekten, de strafbare feiten en de vraag of het land reeds is bezocht, in twijfel getrokken. Toestemming kan alleen worden verleend als alle gegevens zijn ingevoerd.