Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Veiligheidscilinders: hoe herken je ze?

Inbrekers vinden helaas nog altijd manieren om woningen binnen te komen. Als zij steeds nieuwe mogelijkheden bedenken om in te breken, dan moeten wij zorgen dat we onze beveiliging steeds up-to-date houden.

Er zijn natuurlijk de standaard tips, zoals altijd je deuren sluiten als je weggaat, een lamp aanlaten, zorgen voor goede buitenverlichting. Maar als je er wel altijd aan denkt om je deuren te sluiten, is die sluiting dan ook wel veilig genoeg?

Let op het veiligheidscertificaat

Veel deuren zijn tegenwoordig al niet meer zo makkelijk met een breekijzer open te krijgen, er zijn echter steeds nieuwe manieren om die deur toch open te krijgen.

Kerntrekken of cilindertrekken komt bijvoorbeeld steeds vaker voor. Hierbij wordt een schroef in de cilinder gedraaid, waarna de hele cilinder er in zijn geheel uit wordt gehaald en het slot makkelijk kan worden geforceerd.

Dit alles kan vrijwel geruisloos in minder dan een minuut worden gedaan. Omdat dit zo vaak voorkomt is hang- en sluitwerk met kerntrekbeveiliging tegenwoordig ook aangeraden om het Politiekeurmerk Beveiligde Woning te krijgen.

Als je de beste sloten wilt hebben, zorg dan voor producten met het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) logo met twee of drie sterren. Deze veiligheidscilinders voldoen aan de Nederlandse en Belgische norm en zijn inbraakwerend. Het logo geeft met één tot drie sterren de mate van inbraakwerendheid aan, waarbij een veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging drie sterren heeft.

Zo’n cilinder heeft een hardmetalen bescherming tegen uitboren en uittrekken, waardoor deze methode bemoeilijkt wordt. Alleen het vervangen van de cilinder in jouw deur kan al een groot verschil maken voor de veiligheid van jouw woning, maar als je dan toch bezig bent, kies dan ook meteen voor een slot met sleutelcertificaat voor bescherming tegen kopiëren.

https://www.veiligheidsslotenshop.be