Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de mooiste interieurstijlen van het jaar?

Elk jaar verschijnen er weer nieuwe interieurstijlen en trends. Heb je geen idee wat de mooiste interieurstijlen en trends van dit jaar zijn? Of wil je gewoon inspiratie opdoen voor het inrichten van je huis? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres! We bespreken hieronder alle belangrijke interieurtrends die dit jaar hot zijn. Lees snel verder en ontdek welke stijl het beste bij jou past!

De verschillende interieurstijlen

De industrial interieurstijl is een stijl die je steeds vaker terugziet. Deze stoere en robuuste stijl is perfect voor mensen die van iets meer avontuur houden. Een interieur in de industrial style zal dan ook vaak wat ruwer en stoerder zijn. Denk aan het gebruik van materiaal als metaal, steen en hout. Ook felle kleuren passen goed bij deze interieurstijl!

Een andere populaire interieurstijl is de scandinavisch interieur. Deze stijl is rustig, eenvoudig en straalt een gevoel van welzijn uit. Een interieur in de scandinavisch style is dan ook perfect voor mensen die van rust houden. De kleuren die je veel terugziet in deze stijl zijn wit, grijs en natuurlijke tinten. Ook het gebruik van veel hout en planten komt vaak terug in dit interieurtype.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van beide interieurstijlen? Een interieur met stoere en robuuste elementen, maar ook een rustige en serene sfeer. Dit kan je bereiken door de juiste kleuren, materialen en meubels te kiezen. Pas wel op dat het niet té druk wordt in je interieur!

Welke kleuren zijn er het meest hot?

Naast de verschillende interieurstijlen, zijn er ook een aantal kleuren die dit jaar helemaal in zijn. Deze kleuren kun je terugzien in allerlei interieurs en passen dan ook goed bij diverse stijlen. We geven je hieronder drie voorbeelden!

Koraaltje is een prachtige oranje/rode tint die perfect past bij de industrial interieurstijl. Mintgroen is een hele fijne, rustige kleur die perfect past bij de scandinavisch interieurstijl.