Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Wat maakt een fijne yogales?

Om een fijne yogales te ervaren zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Niet elke yogales is kwaliteit goed in orde. Soms kan het zelfs helemaal niet prettig zijn. Over het algemeen past een yogales goed bij je, of niet. Dat is geheel aan jou om dat te ervaren. Er zijn een aantal dingen waar je vooraf al rekening mee kunt houden.

De ruimte

Hoe groot is de ruimte? Is er voldoende bewegingsruimte of zit je op een kluitje? Vaak is veel bewegingsruimte prettig tijdens een yogales. Als je te dicht op elkaar zit, heb je het gevoel dat je niet vrijuit kunt bewegen. Bij een grote ruimte kan de yogales meer ontspanning geven, omdat ze vrijer bent in het bewegen tijdens de yogahoudingen. Let daarom altijd goed op de ruimte. Grote ruimte is over het algemeen fijner.

De yogadocente

Hoe is de yogadocente? Een rustige energie? Of heel wild? Match je bij deze persoon? Of juist niet? Het kan heel prettig zijn om een goede klik te hebben met je yogadocent. Je deelt soms intieme houdingen, dus je wilt je graag prettig voelen om volledig in de houdingen te kunnen komen. Probeer daarom eens een proef groepsles voordat je volledige toewijding geeft aan de yogaschool.

Hoe is de les?

En last but not least, hoe is de yogales? Past de yogales goed bij jou? Hoe is het tempo? Gaat het te snel? Of te langzaam? Uiteindelijk is de gehele les doorslaggevend. Als de les niet fijn is, gaat je yoga-ervaring verder ook niet fijn zijn. Start daarom altijd eerst met een proefles, op deze manier kun je er zelf achterkomen wat bij je past, en wat niet. Durf vragen te stellen na de les om volledig antwoord te krijgen op jouw vragen. Dan komt het helemaal goed.

https://yogaschoolalyna.nl/