Nieuw West in the Picture
Image default
Woningen

Beetje bij beetje je huis verduurzamen

Het verduurzamen van je huis is een goede en bovendien leuke manier om je steentje bij te dragen aan het milieu. Door bijvoorbeeld iedere maand iets te doen heb je binnen no-time een heel duurzaam huishouden. De uitgaven hoeven hier bovendien niet al te groot voor te zijn. We vertellen je in dit artikel wat voor dingen je kunt doen.

 

Tips voor het verduurzamen

De meest ongebruikelijke tip op onze lijst is een waterontkalker.  Met dit apparaat ga je kalkaanslag in je water tegen en dit voorkomt aanslag in bijvoorbeeld je wasmachine of badkamer. Hierdoor heb je minder schoonmaak middel nodig en verbruik je mogelijk zelfs minder stroom. Om je te helpen bij je keuze kun je hier de amfa 4000 waterontharder test vinden vergeleken met de Aquamag 7000. 

 

Het ophangen van een grote waslijn is ook iets waar je op de lange termijn een hoop mee bespaart. Een droger is natuurlijk leuk en handig voor de luie mensen onder ons, maar is het echt nodig? Het is vaak genoeg even droog zodat je je kleren kunt ophangen en drogen. Hiermee verbruik je minder stroom en bespaar je ook nog eens op je portemonnee.

 

Hetzelfde geldt eigenlijk voor een druiprek voor in je keuken. Een vaatwasser is heel handig en je hoeft het natuurlijk niet direct de deur uit te doen. Met een druiprek zorg je er wel voor dat je die kleine beetjes afwas gewoon zelf doet en laat drogen zonder zelf te hoeven afdrogen. Al zet je de vaatwassen een keer in de week minder aan, scheelt al behoorlijk.

 

Ook zou je iedere maand na je salaris een goede en duurzame lamp kunnen kopen die je vervolgens omwisselt voor een lamp die veel verbruikt. Je zult hiermee dus eigenlijk heel passief zorgen voor minder stroomverbruik.

 

Dit zijn allemaal kleine maatregelen die je kunt nemen die geen kapitalen hoeven te kosten. Als je al die kleine maatregelen bij elkaar op telt zul je verstelt staan van het duurzame huishouden dat je in de loop der jaren hebt opgebouwd.