Nieuw West in the Picture
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bouwen van een Tiny House

Wonen in een heel klein huis kan klinken als een nachtmerrie. Toch zijn Tiny Homes ongelofelijk handig! Niet alleen kan je er een op maat laten maken, maar verder zijn ze energieneutraal en erg duurzaam. Wat zijn nu precies de voordelen van een Tiny House? Is het echt voordeliger dan een normaal huis en hoe kan je er een (laten) bouwen?

 

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is exact wat de naam zegt; een klein huisje met een woonoppervlak van hoogstens 50 vierkante meter. Desalniettemin zijn de meeste Tiny Homes 28 vierkante meter. De huisjes zijn compact en creëren een vrije bijna nomadische leefstijl.

 

Tiny House bouwen

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die specialiseren in het bouwen van Tiny Homes. Vraag een paar offertes aan en kies de beste voor jou uit. Nadat je een bedrijf hebt gekozen en alles besproken is van jouw wensen en eisen, regelen zij alles voor je! Zelf iets simpels zoals een bouwcontainer huren wordt voor je geregeld.

 

Voordelen van zelf bouwen

Hoewel het ideaal lijkt om de Tiny House te laten bouwen, zijn er veel mensen die erbij zweren dat je het zelf moet doen. Het zelf bouwen zorgt ervoor dat je veel nieuwe skills moet leren. Denk aan isoleren, solderen, timmeren, etc. Daarnaast zal je, mocht er iets kapot gaan, precies weten hoe je het kan fixen. Dit heeft allemaal te maken met duurzame leefstijl die komt kijken bij de Tiny House. Omdat je het zelf hebt gemaakt zal je er ook meer mee verbonden zijn. Bovenal kan je het maken, precies zoals jij dat wilt. Wil jij zelf je Tiny House bouwen? Hieronder staat een lijstje van dingen om aan te denken voordat je aan de slag gaat:

–          Omgevingsvergunning. (Ook Tiny Houses hebben een vergunning nodig om ergens te kunnen staan, net zoals normale huizen.)

–          Op wielen, of niet?

–          Tijd. (Een Tiny House laten bouwen is zo geregeld. Het zelf bouwen daarentegen kan toch nog erg lang duren.)

–          Hoe groot?

–          Hoe kan je de ruimte zo effectief mogelijk gebruiken?

 

Informatie zoeken

Het beste is om video’s en websites te bekijken waar mensen met Tiny Homes hun ervaringen delen. Hoe hebben zij het aangepakt en waarom hebben ze de keuzes gemaakt? Hoe heeft het hun manier van leven aangepast- zowel goed als slecht? Ben je daarna nog steeds enthousiast over de leefstijl? Dan zit er niks anders op dan beginnen!

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/