Nieuw West in the Picture
Zakelijke dienstverlening

Gebruik maken van de elkaars DISC kwaliteiten

Clueless? Hoe zou een tegenoverliggende DISC stijl kunnen helpen?

Heb je dat ook wel eens, dat je het even niet meer weet. Vast zit, geen inspiratie hebt of – in dit geval – helemaal clueless bent? Wat zou kunnen helpen om hier uit te komen is een ’tegenoverliggende stijl actie’.

D-stijl DISC

 Heel veel plannen en ideeën én dan zie je weer nieuwe kansen en mogelijkheden? Wat te doen? Pak een ‘S-Moment’. Begin gewoon met iets én voltooi dat. Bij voorkeur iets ongecompliceerd. Al is het grasmaaien. Grote kans dat dit ‘rust in je hoofd’ en weer helderheid geeft.

I-stijl

Het gevoel dat je als een kip zonder kop rond rent? De (sociale) agenda puilt uit, deadlines te halen etc. Geen overzicht meer! Pak een ‘C-moment’. Geen afspraken, even alleen een moment van bezinning. Schrijf ook op wat je allemaal in je hoofd hebt. Dat creëert overzicht en rust.

S-stijl

Je weet dat je dingen moet doen maar hoe? Onduidelijkheid, onzekerheid, twijfel etc. Pak een ‘D-moment’. Dat betekent pak door, start! Natuurlijk bestaat de kans dat het fout gaat maar wat dan nog? Daar leren we van. En weet, als je vragen hebt komen de antwoorden vanzelf.

DISC C-stijl

Zit je vast in een cirkel van denken en blijven denken? ‘Analysis paralysis’? Pak een ‘I-moment’ oftewel praat met iemand. Dat hoeft niet een mede expert te zijn. Sterker nog, gewoon een praatje kan al wonderen doen. En soms zegt de ander één simpel dingetje en opeens is alles weer helder. Wat is je natuurlijke manier van doen?

Hoe leer je gebruik te maken van de kwaliteiten van tegenoverliggende DISC stijl?

Om gebruik te maken van andermans kwaliteiten moet je natuurlijk als eerste weten wat de kwaliteiten van de ander zijn? DISC maakt op een eenvoudige manier snel duidelijk welke kwaliteiten bepaalde DISC typen hebben. Dit begint natuurlijk met in te kunnen schatten waar de ander zich binnen het DISC kwadrant bevind. Dit kun je allemaal leren door het volgen van een DISC training. Maak je onderdeel uit van een team, dan leer je in een DISC training hoe je kwaliteiten van je teamleden inzet.

DISC training voor jouw team? Elkaars kwaliteiten beter inzetten

Met een disc training voor jouw team krijg je inzicht in jouw eigen karakter en dan van jouw collega’s. Els mens heeft valkuilen en kwaliteiten. En dat is het mooie aan DISC: deze worden aan de hand van de vierdeling in één oogopslag inzichtelijk gemaakt. Er is op het gebied van DISC team training veel aanbod, dus ben kritisch in leverancierskeuze. Een van de belangrijkste afwegingen is of je de training fysiek of online wilt voeren?

Voordelen en nadelen van een DISC training online volgen

Een DISC training online volgen kent enkele duidelijke voordelen. Zo besparen de deelnemers door een DISC training online te volgen op o.a. reiskosten en besparen ze tijd. Er is veel sprake van interactie en de online variant van een DISC training is toch ook heel persoonlijk. De resultaten die behaald worden met een fysieke DISC training zijn bij de online variant zeker zo goed te noemen.

https://style-by-yvs.nl/