Nieuw West in the Picture
Image default
Zorg

De wijzigingen in je zorgverzekering van 2021 op een rijtje

 

Veranderingen in de zorgverzekering

Jaarlijks vinden er veranderingen plaats in de Nederlandse zorgverzekeringen. 2021 zal hierop geen uitzondering zijn. Je zorgverzekering 2021 kan dus uiterst nuttig izjn. Bijvoorbeeld, de inhoud van de basisverzekering en de vergoedingen van de aanvullende verzekering. Maar wat die verschillen precies zijn, legt vergelijkingssite Overstappen duidelijk uit.

Basisverzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering, die wettelijk verplicht is voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt. Deze verzekering vergoedt de belangrijkste zorg voor een persoon, zoals de huisarts. De inhoud van je basisverzekering verandert dus, doordat bijvoorbeeld sommige geneesmiddelen toegevoegd of juist geschrapt worden. Voor 2021 is reeds bekend dat er een vergoeding plaatsvindt van dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast worden geneesmiddelen, die strijden tegen eierstokkanker en lymfeklierkanker, opgenomen in het pakket.

Eigen risico

In het regeringsakkoord van de huidige coalitie is vastgesteld dat ook in 2021 het verplichte eigen risico €385.00 zal bedragen. Dat betekent dat je maximaal €385.00 voor zorg betaalt uit de basisverzekering. Hierna neemt de zorgverzekeraar die kosten over. Kies je in 2021 voor een vrijwillig eigen risico, dan kan het bedrag oplopen tot maximaal €885.00.

Aanvullende verzekering

De laatste jaren is de inhoud van de aanvullende dekking steeds beperkter geworden. Vermoedelijk zal deze trend zich in 2021 doorzetten. In november 2020 wordt echter pas bekend hoe de inhoud van de aanvullende verzekeringen eruit zal gaan zien in 2021. 

Zorgpremie

De maandelijkse zorgpremie zal door de uitbraak van COVID-19 in 2020 en de daarbij behorende toegenomen zorgkosten het volgend jaar duurder worden. Uiterlijk 12 november zal de nieuwe premie bekend zijn bij de zorgverzekeraars. Wil je op de hoogte gehouden worden van de zorgpremies in 2021 kun je op de site van Overstappen je aanmelden voor een alert.

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Vergelijken voor Zorgverzekering 2021, dat kan via ook via Overstappen. Hier kun je op basis van inhoud en prijs de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en de bij jou passende goedkoopste zorgverzekering. De veranderingen zullen vanaf 12 november per verzekeraar op de website weergegeven worden. Opzeggen van je huidige verzekering moet wel voor 31 december plaatsvinden, wil je in 2021 een overstap maken.