Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van rem aanhanger onderdelen?

Zijn jouw huidige rem aanhanger onderdelen versleten, en toe aan vervanging? Rem aanhanger onderdelen zijn gevoelig voor slijtage. Wanneer je enige slijtage ziet of opmerkt, is het belangrijk dat je deze op tijd vervangt. Remonderdelen zijn namelijk onmisbaar voor veilig gebruik van een aanhanger. Het remsysteem bestaat uit de volgende aanhanger onderdelen: oplooprem, remtrommels en de bijbehorende remvoering. Als deze aanhangwagen onderdelen niet jaarlijks worden gecontroleerd, loop je het risico dat er veel druk komt te staan op je aanhangwagen. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. In deze blog leggen we je uit waarop je precies moet letten bij het vervangen van de remvoering van je aanhanger. Zo ben je ervan verzekerd dat je straks weer gerust en veilig de weg op kan met je aanhangwagen. 

“Rollende en draaiende rem aanhanger onderdelen zijn gevoelig voor slijtage”

Wanneer zijn rem aanhanger onderdelen toe aan vervanging? 

Als je merkt dat het gewicht van je aanhanger tegen je auto drukt, is dit vaak een teken van slijtage aan de remmen. Ook als je merkt dat je aanhanger naar één kant trekt, kan dit een indicatie zijn dat de remschoenen aan die kant niet meer goed functioneren. Mocht dit het geval zijn dan kun je uiteraard bij een garage terecht voor BOVAG onderhoud. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf de rem aanhangwagen onderdelen te vervangen. Je bent namelijk verplicht om met deugdelijke aanhanger onderdelen de weg op te gaan. Bij een ongeluk wordt dit gecontroleerd, en de consequenties kunnen heel naar zijn als blijkt dat het veroorzaakt is door een slechte conditie van de aanhanger of caravan. 

Hier moet je op letten bij het vervangen van rem onderdelen

De rem aanhanger onderdelen bestaan uit een paar componenten die samen het ‘remschema’ vormen. Dit is een constructie berekening  die de fabrikant nodig heeft voor goedkeuring. Alleen dan wordt een aanhanger op de weg toegelaten. Deze berekening laat zien welke krachten op de rem aanhangwagen onder delen plaatsvinden die dan weer een remmend effect hebben. Op deze manier heb je voldoende remvermogen voor het toegestane bruto laadvermogen. Op basis hiervan kun je hier ook niet zomaar veranderingen in brengen, omdat het allemaal op elkaar afgesteld is. Ons advies is dan ook om altijd rem aanhanger onderdelen te vervangen van hetzelfde merk en type. 

Wat als de rem aanhanger onderdelen niet goed zijn afgesteld? 

Als de remmen of remonderdelen van jouw aanhanger niet goed zijn afgesteld of echt niet meer werken, kan dit een drukkend effect hebben op het trekkende voertuig. Dit belemmert natuurlijk de remweg. Heb je bijvoorbeeld last van een niet-functionerende wielrem aan één kant? Dan kan dit leiden tot slingeren en omslaan als gevolg hebben. Regelmatig onderhoud aan je remmen is dus ook een echte aanrader. 

Wil je graag meer weten over aanhanger onderdelen? 

Zoek je een webshop waar je kwalitatieve aanhanger onderdelen kunt kopen? Of wil je graag wat meer informatie over bepaalde rem aanhanger onderdelen? Neem dan bijvoorbeeld contact op met aanhangwagendirect. Ze hebben een ruim assortiment van aanhangwagen onderdelen, maar ze verkopen ook complete aanhangers. Ideaal als je het liefste alles bij 1 (web)winkel wilt kopen. 

 

https://www.nieuwwestinthepicture.nl/