Nieuw West in the Picture
Alarmsysteem

Alarminstallatie

Alle huisbeveiligingssystemen werken op hetzelfde basisprincipe als het beveiligen van toegangspunten, zoals deuren en ramen, evenals binnenruimte met kostbaarheden zoals kunst, computers, geweren en muntenverzamelingen. Ongeacht de grootte van uw huis, of het aantal deuren en ramen of binnenruimtes dat een huiseigenaar beslist te beschermen, het enige echte verschil zit hem in het aantal beveiligingscomponenten dat door het hele huis wordt gebruikt en wordt bewaakt door het bedieningspaneel.

 

 

Op beveiliging-vergeleken vind je heel wat informatie over alarmsystemen. Dit zowel over professionele alarmsystemen en de prijzen van deze installaties als over doe-het-zelf opties waarbij er reviews geschreven worden van, al dan niet goedkope, alarminstallaties. Ook beveiligingscamera’s en rookmelders komen er aan bod. Tot slot hebben ze nog een handige offertevergelijker waardoor je gemakkelijk tot wel 5 verschillende offertes kan opvragen. Hiervoor moet je slechts één keer een formulier invullen. Beveiliging vergeleken zal dan op hun beurt contact opnemen zodat ze geschikte offertes kunnen doorsturen. Deze dienst is helemaal gratis en vrijblijvend. Dus geen verplichtingen achteraf waar je niet meer van af kunt. 

Ben je van plan om je huis te beveiligen, dan is het zeker de moeite om hun website eens te bezoeken. Ze zijn ook erg toegankelijk. Dus wanneer je een vraag hebt, kan je gewoon het contactformulier invullen waarna ze zo snel mogelijk contact zullen opnemen.

Wat is een beveiligingssysteem?

De meest elementaire definitie van een beveiligingssysteem, ook wel alarminstallatie genoemd, is te vinden in de naam. Het is letterlijk een middel of methode waarmee iets wordt beveiligd door een systeem van componenten en apparaten.

In dit geval hebben we het over thuisbeveiligingssystemen, dit zijn netwerken van geïntegreerde elektronische apparaten die samenwerken met een centraal bedieningspaneel om te beschermen tegen inbrekers en andere potentiële indringers.

Een typisch huisbeveiligingssysteem omvat:

  • Een bedieningspaneel, dat de primaire controller is van het beveiligingssysteem van een huis
  • Deur- en raamsensoren
  • Bewegingssensoren, zowel binnen als buiten
  • Bedrade of draadloze beveiligingscamera’s
  • Een sirene met hoge decibel of alarm
  • Een werfteken en raamstickers

Hoe werkt een beveiligingssysteem?

Systemen voor woningbeveiliging werken op het eenvoudige concept van het beveiligen van toegangspunten tot een huis met sensoren die communiceren met een bedieningspaneel of een meldkamer dat op een geschikte locatie ergens in huis is geïnstalleerd.

De sensoren worden meestal geplaatst in deuren die leiden naar en van een huis, evenals gemakkelijk bereikbare ramen, vooral open deuren, vooral die op grondniveau. Open ruimtes in woningen kunnen worden beveiligd met bewegingssensoren.

Bedieningspaneel: Het bedieningspaneel is de computer die de beveiligingssystemen in- en uitschakelt, communiceert met elk geïnstalleerd onderdeel, het alarm laat afgaan wanneer een beveiligingszone wordt overschreden en communiceert met een meldkamer.

Ze beschikken meestal over een touchpad voor eenvoudige programmering en interactie, is waar toegangscodes worden ingevoerd om het systeem in te schakelen en uit te schakelen, kan werken door middel van spraakopdrachten en kan worden geprogrammeerd om te werken met draadloze afstandsbedieningen, sleutelhangers en zo verder.

Deur- en raamsensoren: deur- en raamsensoren bestaan ​​uit twee naast elkaar geplaatste delen. Een deel van het apparaat is geïnstalleerd op de deur of het raam en de andere op het deurkozijn of de vensterbank. Wanneer een deur of raam gesloten is, worden de twee delen van de sensor samengevoegd, waardoor een beveiligingscircuit ontstaat.

Wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld op het bedieningspaneel, communiceren deze sensoren ermee door te melden dat het punt van binnenkomst veilig is. Als een bewaakte deur of raam plotseling wordt geopend, wordt het beveiligingscircuit verbroken en het bedieningspaneel interpreteert dit als een inbreuk op een beveiligde zone. Er klinkt een hoog decibel alarm en in de meeste gevallen wordt het alarmcontrolebedrijf automatisch op de hoogte gebracht.

Bewegingssensoren: deze beveiligingscomponenten beschermen bij bewapening een bepaalde ruimte door een onzichtbare zone te creëren die niet kan worden doorbroken zonder een alarm te laten afgaan. Deze worden meestal gebruikt om kamers met waardevolle spullen te beschermen, evenals gebieden die minder vaak worden bezocht in grotere huizen.

Bewakingscamera’s: bewakingscamera’s zijn beschikbaar in zowel bedrade als draadloze configuraties en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt als onderdeel van een algeheel beveiligingssysteem.

Typische toepassingen omvatten monitoring:

Moeilijk te zien of afgelegen gebieden van uw eigendom
Externe gebouwen zoals garages, schuren en werkplaatsen
Ingangspunten, zowel exterieur als interieur, zoals garagedeuren en voordeuren
Bewakingscamera’s zijn op afstand toegankelijk op computers, smartphones en tablets. Ze worden vaak gebruikt in deze methode wanneer huiseigenaren de stad uit zijn, om te kijken voor leveringen en ander onderhoudspersoneel, zoals zorgverleners en landschapsarchitecten, en om de aankomst van kinderen na school te volgen. Ze kunnen ook worden gebruikt om beveiligingsinbreuken vast te leggen, wat kan resulteren in beelden van een huisinvasie, inclusief een goede blik op de inbrekers en misschien zelfs op het voertuig dat ze hebben bestuurd.

High-decibel alarm: Luid genoeg voor buren om te horen, alarmen voor huisbeveiliging dienen een paar verschillende doelen. Ten eerste waarschuwen ze de mensen in huis dat er een probleem is opgetreden. Ze zijn ook schril genoeg om een ​​inbreker aan het rennen te krijgen en waarschuwen ook de buren in de buurt van de situatie.

Werfbord- en raamstickers: Oppervlakkig gezien lijken deze items niets anders dan marketingtools voor alarmbedrijven, maar ze spelen een belangrijke rol bij de beveiliging van hun huis. Wanneer u de sticker van een beveiligingsbedrijf in een voorruit plaatst en hun bord in uw voortuin plant, vertelt u inbrekers dat uw woning professioneel beschermd is en geen verstandige keuze is voor een poging tot inbraak. Ze zijn effectief in het overbrengen van dit bericht en moeten worden gebruikt zoals aanbevolen door het beveiligingsbedrijf.

 

{{youtube}

 

Heb je nog vragen bij de aankoop van een alarminstallatie. Laat je dan goed informeren door professionals maar laat het zeker niet na om voldoende (online) onderzoek te doen. Vaak is het zo dat professionals leven van het aantal alarmsystemen dat ze verkopen. Dan kun je dus maar beter ook eens je oor te luisteren leggen bij een onpartijdige persoon. Zo heb je een objectievere kijk op wat je echt nodig hebt om de juiste keuze te maken bij de aankoop van een alarm. 

http://www.beveiliging-vergeleken.be