Nieuw West in the Picture
Image default
Alarmsysteem

Het wordt weer sneller donker

De dagen worden weer korter. De zon komt later op en zakt eerder in de avond. Kortom, de winter komt er weer aan. Dit zorgt ervoor dat we met zijn alle weer moeten omschakelen van zomer naar winter. We moeten er weer voor zorgen dat we ons dikker aan doen. De term laagjes komt weer de terug. Daarnaast gaan we ook weer de klok verzetten. Het fijne is dat we er nu weer een uurtje bij krijgen in tegenstelling tot het voor jaar. Hierdoor kunnen we eenmalig weer lekker iets langer in bed blijven liggen. De wintertijd is eigenlijk de originele tijd die we in Nederland hebben. De reden dat we de klok twee keer per jaar verzetten is dat het dan in de zomer langer licht is waardoor we meer op een dag kunnen doen. Nu gaat de zon namelijk pas onder rond 22:30 in zomer. Mochten we de wintertijd handhaven in de zomer dan zou dit teruglopen naar 21:30. Het is dus maar goed dat we zomertijd hebben dan kunnen we tenminste nog even een rondje hardlopen na het eten.

De winter

In de winter komen ook weer een aantal standaard dingen terug. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan het krabben van de autoruit. Daarnaast moeten we natuurlijk ook weer met zijn alle in het donker opstaan om naar werk of school te gaan. Voor sommige mensen geldt dat zij in de winter helemaal geen dag licht zien. De kortste dag is dan ook in december.

Het is weer hopen dat we deze winter weer eens beetje sneeuw krijgen. Voor de mensen die reizen naar werk is het natuurlijk wel een probleem. Sneeuw en ijzel zorgen voor gladheid op de weg. Maar de mooie plaatjes die het oplevert en de geweldige wandelingen die je kunt maken zijn het zeker wel waard. Bedenk je eens dat je door de sneeuw in de natuur bij jou in de buurt loopt. Die mooie witte deken over het landschap zorgt voor een andere perspectief op de omgeving.

Nadeel van winter

Met de komst van de winter komen ook de feestdagen er weer aan. Veel mensen bezoeken tijdens de feestdagen vrienden of familie. Terwijl je dan weg bent bezoekt een inbreker ongevraagd jouw huis. Om dit te voorkomen kun je er voor kiezen om een Coolcam te kopen. Met een Coolcam houdt jij jouw huis in de gate terwijl je weg bent.

https://finesmart.nl/