Nieuw West in the Picture
Auto's en Motoren

5 van de meest onbetrouwbare (en toch veel gekochte) occasions van het afgelopen decennium

Met het enorme aanbod aan autodealers, modellen en merken is het als particulier een kluwen van cijfers, prijzen en verkooppraatjes waardoor je nauwelijks nog weet of je een goede aankoop doet. Mensen die op zoek zijn naar een zuinige tweedehands gezinsauto hebben dan ook vooral behoefte aan duidelijkheid. Daarom krijg je hierbij 5 van de meest onbetrouwbare occasions van de afgelopen 10 jaar. Het zijn occasions die opvallend veel rond ziet rijden, ondanks de lage betrouwbaarheid.

5. Renault Clio: soms kloppen stereotypen wel

Klein en Frans. Het is al tientallen jaren een recept voor leuk uitziende maar onbetrouwbare auto’s. in enquêtes en bij onderzoeken komen veel Franse auto’s steevast als onbetrouwbaar uit de bus. Met name in de elektra valt nog heel wat te verbeteren. Let wel, dit gaat over het vorige model Clio. Hoewel ook de nieuwe versie niet denderend scoort.

4. Ford Focus (tot 2010): populair is niet altijd betrouwbaar

Een van de meest populaire auto’s die momenteel op de Nederlandse wegen rondrijden. De ruimte in deze compacte auto is enorm en over het vermogen en het uiterlijk valt weinig te klagen. Slijtende accu’s, remschijven en lekkende koelvloeistoftanks zijn echter de reden dat oudere modellen van de Focus in deze lijst zijn opgenomen

3. Landrover Discovery: ontdek de verborgen mankementen

Een legendarische en charismatische auto. Helaas ook een auto die berucht is om zijn onbetrouwbaarheid en technische mankementen. Onder het stoere uiterlijk is het een komen en gaan van problemen. Van een kapotte krukas tot problemen met de versnellingsbak.

2. Opel Insignia: luxe is niet hetzelfde als betrouwbaar

De vervanger van de Opel Vectra is een prachtige, luxe, zakelijke sedan voor serieuze zakenmensen. Maar neem wel je overall mee in de kofferbak. De Insignia wordt geplaagd door falende remschijven, lekkende stuurbekrachtiging en elektrische mankementen.

1. Ford Kuga (tot 2012): robuust, maar alleen van buiten

De oudere Ford Kuga ziet eruit als een stoer SUV waarmee je door een mijnenveld kunt rijden en er aan de andere kant ongeschonden uitkomt maar helaas. De Kuga is zo solide gebouwd als een papieren vliegtuigje. Eigenaren geven problemen aan met slijtende deurtrims, versleten versnellingspoken, ratelende motoren en zelfs falende ruitenwissers.

Wil je wel een betrouwbare en zuinige gezinsauto? Bel een automakelaar

Met dit lijstje weet je in ieder geval welke auto’s je beter bij je lokale autodealer in Etten-Leur kunt laten staan. Wil je wel een betrouwbare en zuinige gezinsauto? Neem dan contact op met een automakelaar. Deze ervaren professional gaat speciaal voor jou op zoek naar een occasion die helemaal past bij jouw wensen, eisen en budget.