Nieuw West in the Picture
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een mee-eter?

Mee-eters zijn een vorm van acne die bekend staat als open comedonen. Ze ontstaan wanneer de opening van een haarzakje verstopt raakt met dode huid of olie. Het verstopte materiaal in de vergrote porie wordt geoxideerd door de lucht, waardoor het zwart van kleur wordt. U kunt ze zelf behandelen met producten van uw plaatselijke apotheek, of naar een dermatoloog gaan voor behandelingen. Nadat u uw poriën hebt gereinigd, kunt u de Breakout Clearing Booster Oil van Dermalogica proberen voor de behandeling van puistjes; de “breakout clearing” technologie helpt puistjes als gevolg van verstopte poriën te verwijderen en te voorkomen.

Soms heb je een bultje of een klompje op je huid, en om de een of andere reden kun je gewoon niet stoppen met eraan te pulken. Het is zo verleidelijk om het uit te knijpen, maar je weet nu waarschijnlijk wel dat puistjes uitknijpen nooit een goed idee is. Als het niet binnen een paar dagen weggaat, is dat een teken dat het niet normaal is en dat je het niet moet uitknijpen. Dus…wat doe je dan? We spraken met dermatologen om uit te zoeken wat die mysterieuze bultjes zijn, hoe ze precies ontstaan en of ze schadelijk zijn, of juist niet.

In tegenstelling tot acne, worden talgkliertjes niet veroorzaakt door bacteriën en zullen ze niet verbeteren door het gebruik van spot treatments. In plaats daarvan zal het gebruik van een manueel scrubproduct of -hulpmiddel helpen om deze filamenten te verwijderen, aangezien ze in wezen slechts een ophoping van huidcelresten zijn. Als je een enorme toename van zichtbare talgkliertjes opmerkt nadat je met een nieuw huidverzorgingsregime of product bent begonnen, betekent dat waarschijnlijk dat je poriën niet meer zo schoon zijn als ze vroeger waren.

Mee-eet. Een mee-eter. Mee-eet op je neus. Mee-eetjes in de nek. Wat zijn mee-eters en waarom iedereen ze heeft? Benieuwd naar verhelderende antwoorden? Omdat we allemaal te maken krijgen met onvolmaakte huid, dromen we ervan om onze huid mooier te maken dan ooit tevoren.”Kon ik maar eens geen mee-eters hebben, dan zou ik veel minder make-up hoeven dragen.” Dat is wat we allemaal denken als we naar onze spiegel kijken.Echter, vermijden de meeste mensen vaak hun verstopte poriën, vooral bij acne, die net zo lelijk lijkt als een ontstoken puistje.

Sebaceous filament is een natuurlijk voorkomende acne in het gezicht die we allemaal hebben. Het is een mengsel van olie en keratinecellen, dat kan verschijnen als mee-eters. Hoewel talgkliertjes bij sommige mensen met bepaalde huidtypes meer opvallen, vormen ze zich niet diep in de porie en hoeven ze niet behandeld te worden. Als je deze natuurlijke poriën wilt verwijderen, is regelmatig scrubben de beste aanpak. Lees meer over wat ze zijn en hoe je ze kunt behandelen in onze uitgebreide blogpost. Onze Korean skincare sexperts kunnen je ook helpen!