Nieuw West in the Picture
Energie

Zo kunt u besparen op uw energierekening

Niemand wil teveel betalen voor zijn of haar vaste lasten. Van de vaste lasten is het energieverbruik vaak een van de grootste kostenposten voor een huishouden. Besparen op energie is daarom al snel aantrekkelijk! Door het toepassen van de volgende besparingstips betaalt u nooit meer voor een te hoge energierekening.

Tips om te besparen op energieverbruik

Er zijn talloze manieren om het energieverbruik binnenshuis te verminderen. Dit begint bij een goede isolatie van uw huis. Bij een slecht geïsoleerd huis verlaat veel warmte het gebouw via de ramen en het dak. Ook kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp iets voor u zijn.

De bovengenoemde opties vergen ieder een aanzienlijke investering, die zich op termijn uitbetaalt. Mocht uw budget zo’n investering niet toelaten, dan zijn er genoeg andere praktische tips die het energieverbruik omlaag kunnen helpen:

  • Gebruik spaar- of ledlampen in plaats van gloeilampen. Ledlampen zijn zo’n 90% zuiniger dan gloeilampen

  • Douche maximaal 5 minuten en ga zo min mogelijk in bad. Het nemen van een bad verbruikt 3x zoveel energie als het nemen van een douche

  • Zet de verwarming net een graadje kouder en houdt deuren gesloten. Zo voorkomt u dat niet gebruikte ruimtes ook verwarmd worden

Dit zijn slechts een paar van de talloze besparingstips te vinden op het internet!

Besparen door over te stappen van energieleverancier

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief op de markt, elk met een eigen prijs voor een vrijwel identieke service. Nu vraagt u zich misschien af hoe dit kan. Het antwoord is vrij simpel; energieleveranciers zijn vooral gefocust op het binnenhalen van nieuwe klanten, en minder met het behouden van huidige klanten. Samen met de enorme concurrentie op deze markt leidt dit tot speciale acties en kortingen. Om niet te veel te betalen is het daarom van belang om elk jaar energie vergelijken zo kunt u overstappen op naar een goedkopere energieleverancier. Op het internet zijn veel onafhankelijke sites beschikbaar voor het vergelijken van energie. Deze kunnen u helpen om de beste prijs voor uw persoonlijke situatie te vinden. Het verminderen van uw energieverbruik kan bijdragen aan een lagere energierekening, maar wisselen van energieleverancier en daarmee kiezen voor goedkope energie is cruciaal in het besparen op uw energierekening. Door overstappen bespaart een gemiddeld huishouden zo’n €450,- per jaar. Genoeg reden om over te stappen en te beginnen met besparen!