Nieuw West in the Picture
Image default
Energie

Semi-tractie accu

Ben jij opzoek naar semi-tractie accu of wil jij graag weten waar deze voor gebruikt wordt? Wil jij graag weten wat een cyclisch vermogen is en hoeveel een accu kan ontladen? Dat kan, lees zeker deze blog verder om alles over een semi-tractie accu te komen weten en waar je aan moet denken bij aankoop van een zo’n accu.

Waar dient een semi-tractie accu voor?

Een semi-tractie accu is een verbruiksaccu, dit houdt in dat het niet bedoeld is om in een keer een hele hoge lading te geven om bijvoorbeeld een verbrandingsmotor te starten, maar dat het bedoeld is om jouw boot, camper, tuinhuisje of caravan te voorzien van stroom. Zo kan je bijvoorbeeld je telefoon opladen of de caravan voorzien van licht. Deze accu is speciaal ontworpen om jou langdurig te voorzien van een constante energievraag. Deze accu wordt ook wel de deep-cycle-accu genoemd. Een deep-cycle-accu heeft een hoog cyclisch vermogen. Deze accu kan tot 70% ontladen zonder dat hij beschadigt. Hoe vaker de accu kan op- en ontladen hoe hoger dus ook het cyclisch vermogen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen? Die zet ik graag even op een rijtje voor jou.

–        Hoog cyclisch vermogen

–        Langdurig stroom

–        Goede kwaliteit

–        Niet duur

–        Betrouwbaar

Verschil semi-tractie accu en startaccu

Nu je toch aan het lezen bent wil je vast ook wel weten wat nou eigenlijk het verschil is met bijvoorbeeld een startaccu. Het verschil is eigenlijk best simpel, zoals al uitgelegd is een semi-tractie accu bedoeld om jou langdurig van stroom te voorzien en heeft deze een hoog cyclisch vermogen. Een startaccu daarentegen is bedoeld om in en korte een zo hoog mogelijke ampèrage te leveren. Ben jij nou opzoek naar een semi-tractie accu? Neem dan gerust een kijkje op deze pagina over een semi-tractie accu.

https://multibat.nl/semi-tractie-accu