Nieuw West in the Picture
Image default
Energie

Het plaatsen van een airco

Een airco wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt om het leefklimaat in een woonruimte te verbeteren. Door een airco kan de temperatuur worden geregeld, maar ook de luchtbeweging en ontvochtiging. Zorg er wel voor dat het verschil van de buitentemperatuur en die van binnen niet te groot is. Een temperatuurverschil van 5 graden Celsius is maximaal. Wanneer u het verschil in de temperatuur groter maakt, zult u snel een verkoudheid oplopen.

De werking van de airco

De airco’s bestaan uit een binnen- en buitendeel. Het binnen gedeelte zal de lucht aanzuigen. Hierbij zal de aangezogen lucht een stoffilter passeren. Daarna wordt de lucht gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel. Deze wordt constant in het aircosysteem rondgepompt. De vloeistof neemt de warmte van de lucht over. Wanneer de lucht is afgekoeld, wordt het de ruimte ingeblazen.

De aanschaf van een airco

Wanneer u in de omgeving van Roosendaal woont, dan kunt u er een kopen bij nico’s koeltechniek. Wanneer u naar nico’s koeltechniek gaat, krijgt u een goede voorlichting, voordat u uw keuze kunt maken. Voor een airco Roosendaal is het verstandig om een bedrijf te nemen dat gespecialiseerd is in het plaatsen van airco’s. Voor het plaatsen van een airco Roosendaal moet u zich afvragen waar u hem kunt en mag plaatsen.

Het plaatsen van een airco

Een buitenunit kunt u met een wandbeugel tegen de buitenwand plaatsen. Ook kan hij op een garage dak, dakkapel of op een plat dak worden gemonteerd. Wanneer u hem op een plat dak kunt plaatsen, heeft dat de voorkeur, omdat hij dan uit het zicht staat. Een buitenunit van een airco wordt door de woningwet gezien als een onderdeel van het bouwwerk waarop hij wordt bevestigd. Het bouwvolume zal toenemen. Officieel heeft u voor een dergelijke bevestiging een omgevingsvergunning nodig. Kijk dus vooraf goed na wat u moet doen, voordat u een airco plaatst.

https://www.nicoskoeltechniek.nl/