Laden...

Met deze 3 tips kun jij duurzaam snacken!

Inhoudsopgave:

De snackbar is niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Iedereen gaat wel eens langs bij de snackbar om een lekkere vette hap te halen. Patat, frikandellen, kroketten en andere snacks vliegen wekelijks over de toonbank. De afgelopen jaren heeft de snackbar een iets minder imago gekregen omdat mensen bewuster zijn over hun gezondheid en duurzamer zijn gaan leven. Het eten van een frikandel of kroket is nou niet heel erg duurzaam of gezond. Als ondernemer van een snackbar moet je meegaan met de huidige trends en je snackbar vergroenen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat klanten bij je weglopen. In dit artikel bieden wij je 3 tips betreft hoe jij je snackbar kunt verduurzamen.

Zorg voor een gebalanceerde menukaart

Het belangrijkste onderdeel van de snackbar is wellicht de menukaart. Want als je menukaart niet goed is, dan blijven je klanten weg. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen bediend met je menukaart. Aangezien duurzaamheid tegenwoordig erg belangrijk is doe je er goed aan om voldoende vegetarische en veganistische snacks op de menukaart te zetten. Denk hierbij aan vleesvervangers of snacks als een kaassoufflé. Maar, vergeet ook niet om de traditionele snacks op de menukaart te houden. Als je enkel vegetarische of veganistische opties op de kaart hebt, dan loop je ook het risico dat je klanten misloopt. Voeg ook voldoende biologische opties toe, zoals patat die gemaakt wordt met aardappelen van de lokale boer.

Verpak je producten op een duurzame manier

Nog steeds worden veel snacks en patat opgeleverd in plastic bakjes. Dit is alles behalve duurzaam. Want, om plastic te kunnen produceren is er veel water en energie nodig. Ook wordt er enorm veel CO2 en andere schadelijke stoffen uitgestoten bij de productie van plastic. Je kunt beter voor duurzame snackbakjes en frietbakjes kiezen. Bijvoorbeeld van bakjes die gemaakt zijn van FSC-papier. Papier is 100% biologisch afbreekbaar en de productie ervan is een stuk minder schadelijk dan de productie van plastic. Ook wordt het papier gemaakt van bomen die speciaal gepland worden voor de kap. Nadat er bomen gekapt zijn krijgt het bos rust zodat het kan herstellen. Hiermee wordt ontbossing tegengegaan. Tegenwoordig heb je veel vetvrij papier dat zeer geschikt is voor het opdienen van vette snacks, zoals een frikandel of kroket.

Breng je producten duurzaam van A naar B

Het bezorgen van patat en snacks is tegenwoordig zeer populair. Vooral tijdens de coronacrisis is het aantal cafetaria’s die bezorgen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Vaak worden de bezorgingen nog gedaan op scooters die op benzine lopen, dat is natuurlijk niet de meest duurzame optie. Als je het op een duurzame wijze wilt doen kun je het beste voor de normale fiets kiezen. Deze optie is volledig emissieloos. Echter, we snappen dat dit niet altijd mogelijk is. De tweede beste optie is een elektrische fiets of scooter. Deze hebben een stuk minder uitstoot dan een scooter op benzine. Probeer overigens ook bestellingen te combineren, zodoende hoef je minder vaak de elektrische scooter of fiets te pakken. Alle kleine beetjes helpen!

https://takeaware.nl

Hier zijn enkele gerelateerde berichten

In elk seizoen verandert onze behoefte aan sfeer, warmte of juist verkoeling en precies daarin schuilt de kracht van een Grieks restaurant in Bergen op

Of je nu een klein kantoor runt of een drukke horecazaak hebt, een Thermoplan-koffiemachine bestellen is een investering in kwaliteit én gemak. Deze machines staan

Op zoek naar een origineel relatiegeschenk dat je klanten en zakenpartners zal verrassen? Denk dan eens aan een cocktail relatiegeschenk! In dit artikel ontdek je

Snoep brengt mensen samen en biedt een klein moment van vreugde in het dagelijks leven. Of het nu gaat om een traktatie na een lange

Wanneer u verlangt naar authentieke Italiaanse gerechten, is er geen betere plek dan een Italiaans restaurant in Nijmegen. Osteria Pomodoro in Lent biedt u een

Wanneer we spreken over typisch Frans eten, betreden we een wereld vol culinaire kunstwerken. Deze keuken, bekend om zijn diversiteit en diepgang, brengt een rijke

Verscholen tussen de weelderige velden van Hoeksche Waard, waar de natuur nog heer en meester is, staat Melkveebedrijf Commijs. Dit familiebedrijf is niet alleen een

In het kloppend hart van Breda, waar de historische charme en moderne flair samenkomen, vindt u een culinaire oase die uw zintuigen zal prikkelen. Het

Het organiseren van een feest vereist altijd iets speciaals, en wat kan er nu meer uniek zijn dan een Chinees geïnspireerde catering? Xie Xie, een

Stel je voor: je wandelt door het groene, open landschap van Noord-Holland, waar elke zuivelboerderij en kaasboer verhalen vertelt van traditie, kwaliteit en ambacht. De

Wanneer u denkt aan Franse kaas, denkt u wellicht aan een wereld vol smaak en traditie. Franse kazen staan bekend om hun diversiteit en rijke

Wijn bestellen uit Den Bosch is meer dan een simpele transactie; het is een ritueel van het selecteren van een drankje dat uw geest en

Wanneer je authentieke Aziatische recepten wilt koken, is het belangrijk dat je gebruikmaakt van authentieke ingrediënten. Deze ingrediënten vind je vaak niet in de gemiddelde

De Zuidas in Amsterdam is een bruisend zakendistrict dicht bij zowel het stadscentrum en de luchthaven van Schiphol. Het is dan ook een wijk waar

Je bent druk aan het werk of hebt geen tijd om te koken voor je gasten. Wat is dan de ideale oplossing? Juist, broodjes laten

Het bereiken van een gezond gewicht en het behouden ervan is vaak een uitdaging. Veel mensen worden geconfronteerd met verleidingen en hebben moeite met het

Wie kent het traditionele aspergegerecht met aardappelen, ham, ei en botersaus nu niet? Zonder twijfel behoort deze tot de culinaire klassiekers van ons land. Vandaag

Het plannen van een succesvol evenement vereist veel hard werk en aandacht voor details, en een van de belangrijkste details van elk evenement is natuurlijk