Nieuw West in the Picture
Financieel

Alles wat je moet weten over een crypto trading bot

Er wordt al jaren gebruik gemaakt van crypto trading bots. Hoewel algoritmische handelssoftware eerst voornamelijk door hedgefondsen werd gebruikt op de aandelen-, grondstoffen- en valutamarkten, hebben de trading bots nu hun weg gevonden naar crypto trading en particuliere beleggers.

 

Wat is eigenlijk een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een computerprogramma wat in staat is om zelfstandig verschillende indicatoren gebruiken om trends te herkennen en automatisch transacties uit te voeren. Een crypto trading bot neemt je dus eigenlijk werk uit handen. Je hoeft niet meer zelf alle marktbewegingen in de gaten te houden omdat de trading bot op basis van de indicatoren die je hebt ingesteld transacties uitvoert.

 

Wat zijn de verschillenen in crypto trading bots?

Trading bots blijven zich ontwikkelen in verfijning en functionaliteit en met enige regelmaat komen er nieuwe spelers bij. Er zijn momenteel tientallen trading bot op de markt, zoals bijvoorbeeld deze. Ze variëren van gratis software die iedereen kan gebruiken tot dure, op abonnementen gebaseerde bots voor professionele cryptohandelaren. Zelfs de meest populaire cryptocurrency-handelsbots variëren echter in kwaliteit, bruikbaarheid en winstgevendheid. Kies daarom altijd voor een trading bot waarvan je de interface begrijpelijk en toegankelijk vindt, en waar een adequate uitleg bij zit.

 

Risico’s van handelen met crypto trading bots

Wanneer je geld aan een derde geeft – of het nu een fondsbeheerder of een handelssoftware is – neemt je een risico. Daarnaast gaat het om software, en daar zou iets aan kunnen mankeren. Als je voor een slecht gecodeerde bot kiest met een onvoldoende of zelfs defecte software, verlies je waarschijnlijk geld met de bot. Daarom moet je alleen trading bot kiezen met een goede reputatie.

 

Flash Crashes en stop-loss limieten

In het geval van een flash crash, zoals we hebben gezien in ether (ETH) op GDAX in juni 2017, kun je als je een trading bot niet goed hebt ingesteld in enkele seconden veel geld verliezen. Stel daarom altijd een stop-loss limiet in voor je transacties. Flash-crashes komen vaker voor dan je zou denken in de relatief illiquide en nog steeds grotendeels ongereguleerde wereld van cryptocurrencies en dit vormt een risico als je een trading bot automatisch transacties voor je laat uitvoeren zonder dat je hebt nagedacht over de risico’s.

 

Crypto trading bots zijn geen passieve inkomstengenerators

Het belangrijk om te benadrukken dat cryptocurrency-handelsbots geen one-stop passieve inkomensoplossingen zijn die je slapend geld opleveren. Met geavanceerde crypto-handelsbots kunt je specifieke parameters instellen waarmee de bots namens jou transacties uitvoert. Maar de markt verandert continue, en daarom moet je deze parameters met enige regelmaat testen en bijstellen.

 

De juiste cryptocurrency handelsstrategie

De cryptocurrency-markt groeit en evolueert dagelijks. Daarom moeten handelsstrategieën worden bijgewerkt en aangepast om ook in nieuwe marktomstandigheden te functioneren. Sommige providers van trading bots helpen je bij het opzetten van een slimme strategie.

Als je de juiste strategie implementeert en de instellingen van uw bot regelmatig aanpast, kan dit een geweldig hulpmiddel zijn om je te helpen bij handelsbeslissingen over cryptocurrency.