Nieuw West in the Picture
Image default
Marketing

Social media planning: waarop kan het?

Social media planning: waarop kan het?

Met ongeveer vijftien miljoen gebruikers in Nederland valt er niet meer om te twisten dat sociale media ontzettend populair is. Het wordt dan ook steeds gebruikelijker voor mensen om hun geld te verdienen met sociale media. Deze mensen worden ook wel ‘influencers’ genoemd. Dit omdat ze met hun posts mensen zouden beïnvloeden om bepaalde handelingen uit te halen of om bepaalde producten te kopen. Influencers gebruiken vaak Social media planning om hun verschillende sociale media accounts te beheren. Wat houdt deze Social media planning eigenlijk in, en op welke platforms kun je het gebruiken? Lees vooral mee om hier achter te komen.

 

Wat is social media planning?

Een goede social media planning helpt je om een bepaald doel te bereiken dat met sociale media te maken heeft. Zo’n doel kan bijvoorbeeld zijn dat je twintig duizend volgers wil bereiken op Instagram, of dat je Facebook video’s elke week door totaal vijftig duizend man worden bekeken. Om deze doelen te bereiken kun je verschillende strategieën aangaan, die allemaal onderdeel zijn van je social media planning. Een voorbeeld van zo’n strategie is bijvoorbeeld het inplannen van je posts. Zo zorg je er namelijk voor dat je post online komt op het punt van de dag wanneer het meeste mensen online zijn. Zo kun je je bereikte doelgroep een stuk groter maken.

 

Waarop gebeurt social media planning?

Zo als al eerder duidelijk werd is social media planning niet strikt verbonden met een enkel online platform. Het kan zowel op websites als op apps worden ingezet, en ook op een combinatie van deze twee. De video websites YouTube en TikTok zijn erg populair onder gebruikers, evenals de berichten app WhatsApp en het zeer bekende Instagram. Dit is maar een kleine greep uit de grote hoeveelheid apps en websites waarop social media planning kan worden ingezet. We raden je hierom vooral aan om goed op onderzoek uit te gaan voordat je je social media planning in werking zet.