Nieuw West in the Picture
Groothandel

Met een beukenhaag fleurt u de tuin op

Een beukenhaag laten planten in uw tuin: dat is een goede keuze. In ons land doen beukenhagen het over het algemeen heel goed. Met deze gemakkelijke haagplant krijgt u al snel een prachtige haag. De volle groene of rode bladeren van de fagus sylvatica geven vormen een dichte haag, die goed bestand is tegen de wind. Het maakt beukhagen een populaire keuze. Wilt u ook een haag planten in uw tuin? Bij Beukenhaagkwekerij.nl kunt u altijd een haag bestellen. Die wordt aangeplant op het moment dat u dat wil, en in de opstelling die u voor u ziet. Meer weten over deze mooie struiken? Hier vindt u meer informatie.

Een beukenhaag in uw tuin

Aan een haagplant wilt u natuurlijk niet al te veel werk hebben. De beukhagen is dan ook een geschikte keuze. Deze struiken hebben maar heel weinig aandacht nodig. Waar moet u op letten bij de aankoop? En wat moet u doen om de struiken in goede conditie te houden?

De haag aan laten leggen

Beukenhagen hebben het naar hun zin in het Nederlands klimaat. Ze kunnen in ieder seizoen worden aangeplant. De wintermaanden zijn daarvoor het meest geschikt. Met koud weer zijn de planten in rustmodus. Dat maakt het makkelijker om ze te transporteren en in te graven zonder schade te berokkenen aan het wortelstel. Als u de struiken op de juiste plekken in de grond zet, groeit de haag snel dicht en krijgt u een mooi vol effect.

Water en mest geeft een gezonde haag

Zoals iedere plant heeft ook de beukhaag genoeg water en meststoffen nodig om goed te groeien. Toch hebben de planten niet veel nodig om het goed te doen. Hooguit hoeft u zo nu en dan bij te wateren in hete en droge periodes. Jaarlijks bijmesten helpt om de struiken een mooi vol blad te laten ontwikkelen.