Nieuw West in the Picture
Particuliere dienstverlening

Een slechte akoestische isolatie kan erg vervelend zijn

Heeft u wel eens gehoord van akoestische isolatie? Bij het bouwen van nieuwe woningen wordt vaak direct gedacht aan thermische isolatie. Akoestische isolatie is echter minder vanzelfsprekend. Eigenlijk zouden bouwbedrijven standaard rekening moeten houden met akoestische isolatie. Is er in uw woning geen rekening gehouden met geluidsisolatie? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Zo heeft het een sterk psychologisch effect. Vaak gaat u zich focussen op een vervelend geluid in huis. Op lange termijn wordt u hier helemaal gek van. Het is immers erg moeilijk om geluiden constant te negeren. Gelukkig biedt Easycell oplossingen om de akoestische isolatie in uw woning te verbeteren.

Van welk akoestisch probleem is er sprake in uw woning?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor er sprake kan zijn van een slechte akoestiek. Door een slechte akoestiek kan het lastig zijn om elkaar te verstaan of om u te concentreren, bijvoorbeeld wanneer u een boek leest en constant een vervelend geluid hoort. Om de akoestiek in uw woning te verbeteren moet u eerst de oorzaak vinden. Er zijn vier verschillende akoestische problemen te onderscheiden:

  • Contactlawaai, zoals voetstappen van de buren of een dreunende bas
  • Luchtlawaai, zoals televisiegeluid of stemmen van de buren
  • Installatielawaai, zoals het geluid van de koelkast
  • Verkeer van buitenaf, zoals vliegtuigen en auto’s

Hoe verbetert u de akoestiek in uw woning?

Weet u de oorzaak van het vervelende geluid dat u steeds hoort? Dan is het tijd om de akoestiek in uw woning te verbeteren. Zo zijn er verschillende types isolatie zoals isolatie voor uw vloer, muren of plafond. Bent u benieuwd welke akoestische isolatie het meest geschikt is in uw situatie? Neem dan contact op met Easycell. Een specialist komt dan uw woonsituatie bekijken en gaat op zoek naar een passende oplossing. Dit isolatiebedrijf biedt maatwerk. Verbeter de akoestiek in uw woning en geniet van rust en privacy!

https://www.easycell.nl/