Nieuw West in the Picture
Image default
Tuin en buitenleven

De badlift en andere hulpmiddelen uitgelegd

In dit artikel gaan we in op de vragen: wat is een badlift en waar dient die voor. Ook komen de douchestoel en badzitje aan de orde.

De badlift

Wat is een badlift? Hier komt het opblaasbare type aan de orde. Zo’n badlift heeft twee onderdelen, de compressor en de kussens. De compressor blaast de kussens op. Die opgeblazen kussens helpen je om in en uit het bad te komen. Als je in bad bent gaan zitten, dan mag de compressor de lucht niet laten ontsnappen, als er onvoldoende energie zou kunnen zijn om de kussens weer op te pompen. De compressor werkt op een accu. Netstroom is natuurlijk gevaarlijk in een badkamer. Normaliter is een overdrukventiel aanwezig om te voorkomen dat de druk in de kussens te hoog wordt.

Badzitje

Ook het badzitje komt in diverse vormen. Er zijn er voor kleine kinderen, maar dit artikel gaat over hulpmiddelen voor volwassen en dus een zitje voor die doelgroep. Ook het badzitje is bedoeld om de in- en uitstap van een bad te vergemakkelijken. Het kan in het bad worden geplaatst, daarvoor heeft het zuignappen, of op de randen steunen. Er zijn zitjes die draaibaar zijn. Dan ga je eerst zitten en vervolgens draai je het zitje om je de benen in het bad te plaatsen. Je kunt met een badzitje niet in bad gaan liggen.

De douchestoel

De douchestoel is voor gebruik onder de douche, als je moeite hebt om te blijven staan. Een douchestoel heeft een zitting met gaatjes voor de afvoer van het douchewater. Opdat de stoel niet slipt op de natte douchevloer, steunt het op rubberen doppen. Er zijn douchestoelen met wieltjes, die uiteraard een rem hebben.

https://123zorghulp.nl/