Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Een industriële look in huis creëren doe je zo

Een moderne inrichting is in de huidige tijd erg populair. Vooral in nieuwbouwwoningen zie je het veel terug komen. Industrieel wordt ook wel omschreven als robuust of als ruw. Veel mensen vinden het mooi, maar wat maakt een stijl nou industrieel? Hoe creëer je een industriële look in je huis?

Gebruik de juiste materialen

Typerend voor een industriële stijl is gebruik maken van ruwe materialen. Met deze materialen worden vooral hout, beton en metaal bedoeld. In het interieur zorgt metaal en beton voor het ruwe, het harde. Het maakt het geheel wel stoer. Het hout zorgt juist voor de warmte in huis. Een combinatie van deze materialen doet het ook vaak goed. Denk bijvoorbeeld aan een houten kast met metalen details. 

Onbewerkte muren

Bij industrie denk je snel aan grote fabrieken en fabriekshallen. Wat daar bij hoort, zijn bakstenen muren. Dat draagt bij aan de ruwe uitstraling van een industrieel interieur. Vind je een bakstenen muur te duur om te laten maken? Of ben je bang dat je er snel op uitgekeken bent? Dan bestaat er ook behang dat hetzelfde gevoel oproept. Ook kan je kiezen voor steenstrips om hetzelfde effect teweeg te brengen. 

Stoere deuren

Om van het stoere interieur een geheel te maken, horen er ook stoere deuren bij. Wil je een keer wat anders dan wat je altijd ziet? Kies dan eens voor schuifdeuren. Kies dan voor een industriële stalen deur om echt een stoer effect te veroorzaken. Het voordeel is dat er veel glas in deze deuren zit. Dat zorgt ervoor dat je nog voldoende lichtinval hebt in de woning. Zoals hierboven ook al staat, kan je het staal ook in je meubels terug laten komen. Denk hierbij aan de stoelpoten, aan tafelpoten of een mooie industriële kast met stalen zijkanten. Zo maak je een geheel van je inrichting en wordt het een kloppend plaatje bij elkaar.

 

https://www.hardhoutdiscount.nl/industriele-stalen-deuren

Gerelateerde artikelen

Wat je moet weten over laminaat en vloerverwarming

De design pooltafel – een echt pareltje in elke woonkamer

Spuitsneeuw kopen waarmee je de mooiste wintereffecten creëert