Nieuw West in the Picture
Image default
Zakelijk

Thuiswerken tijdens Corona, wat heb je daarvoor nodig?

De Corona-pandemie houdt ons inmiddels al maanden bezig en veel mensen werken daardoor thuis. Ben jij ook een van die mensen en wil je weten hoe je het beste efficiënt kan werken in jouw ‘home office’? In dit artikel bespreken we de must-haves voor jouw werkplek.

Een snelle laptop en een printer

Een laptop mag natuurlijk niet ontbreken in jouw benodigdheden voor jouw thuiskantoor. Hiermee verwerk je snel opdrachten, log je in voor Teams en zorg je dat jouw deadlines toch op tijd gehaald worden. Het makkelijkste is om een kamer in te richten als thuiskantoor, of als je die extra ruimte niet hebt, een gedeelte van een rustige kamer waar je voldoende lichtinval hebt. Bijvoorbeeld je slaapkamer, of een gedeelte van de woonkamer. Heb je kinderen thuis wonen, dan is het wel handig om af en toe ook in stilte te kunnen werken, daarom werkt een afgesloten kamer vaak het beste. Een printer heb je nodig om belangrijke documenten mee af te kunnen drukken. Is jouw printer inmiddels aan vervanging toe? Kijk dan ook eens naar kleurenprinters voor A3 of A4 afdrukken van Refurbished Printer. Hier vind je verschillende soorten kleurenprinters tegen scherpe prijzen.

Accessoires voor je laptop of desktop

Een muis, muismat, webcam en eventueel een headset zijn onmisbare items voor thuiswerken. Als een webcam al ingebouwd is in je laptop heb je deze uiteraard niet nodig. Als je deze accessoires nog niet in huis hebt, dan is het handig om deze aan te schaffen. Je zult merken dat het thuiswerken hierdoor een stuk gemakkelijker gaat. Vergeet overigens ook niet een schrift of map voor aantekeningen en een agenda of planner. Bepaalde kantoorartikelen maken het werk nu eenmaal een stuk makkelijker.

Een rustige omgeving, koffie en een playlist

Aangezien je jouw aandacht bij het werk moet houden is het belangrijk om een rustige werkomgeving tot je beschikking te hebben. Start je dag goed met een goede kop koffie of thee. Zet je favoriete Spotify-playlist op om je concentratie te verbeteren. Of werk in stilte, als dat meer je ding is. Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf goed kunt concentreren op je taken. Ga apart zitten als je veel last hebt van afleidende factoren zoals kinderen, een echtgenoot of huisdieren.

Planning voor jouw afspraken

Om te zorgen dat je jouw deadlines op tijd haalt moet je ervoor zorgen dat je een duidelijke planning hebt die je deelt met jouw collega’s. Dit kan een plan zijn om wekelijks minimaal een keer per week te videobellen met jouw manager, of om minimaal twee klanten per week te bellen of te bezoeken.