Nieuw West in the Picture
Image default
Zakelijk

Tips om je kantoor schoon te houden

We mogen weer naar kantoor! Na tijdens de coronapandemie vaak thuis te hebben gewerkt, gaan we steeds meer terug naar onze oude vertrouwde plek op het kantoor. We moeten weer leren om met elkaar om te gaan en het kantoor schoon te houden. Met deze tips lukt dat vast wel!

Clean desk beleid

Dit klinkt misschien als iets voordehand liggend, maar het gebeurt toch meer op kantoor dan je denkt. Het schoonhouden van je eigen bureau is de basis voor een schoon kantoor. Zeker bij bedrijven waar men nog wel eens achter zijn of haar bureau eet, wordt dit snel vergeten. Zorg ervoor dat er een beleid komt dat personeel op het einde van de dag hun bureau leegruimen. Gooi de troep die je hebt gemaakt weg, zet servies in de vaatwasser en laat geen onnodige zooi rondom je bureau liggen. Zo maak je het leven van de schoonmakers en schoonmaakmachines een stuk makkelijker.

Toetsenbord en scherm

Zeker met het coronavirus nog vers in ons geheugen is het belangrijk om je toetsenbord en scherm schoon te houden. Deze zijn namelijk een echte bron van viezigheid. Bij bedrijven waar iedereen een vaste plek heeft, is dit minder noodzakelijk dan bij bedrijven die bijvoorbeeld veel flexwerkers in dienst hebben. Zorg als werkgever ervoor dat je schoonmaakmiddelen voor toetsenborden, computerschermen en muizen ter beschikking stelt zodat personeel dit zelf kan bijhouden.

Weggooi dagen

Plan één keer per maand, het liefst natuurlijk aan het einde van de maand, een weggooidag in. Loop dan het hele kantoor rond en kijk wat je niet meer nodig hebt of gebruikt. Je zult versteld staan hoeveel spullen niet of nauwelijks meer gebruikt worden. Als dit het geval is, gooi ze dan weg of geef ze aan mensen die het wel nog kunnen gebruiken. Je kunt eventueel apparatuur dat niet meer gebruikt wordt verkopen. Het geld wat je hiervoor ophaalt, kun je bijvoorbeeld je personeel mee trakteren op een lekkere lunch.