Nieuw West in the Picture
Image default
Groothandel

Erp software nodig? Kies voor Dynamics 365 Business Central

Het oudere Navision IS Dynamics 365 Business Central

Denkt u nog aan ‘Navision’ als u hét ERP software pakken van Microsoft bedoelt? Dan is dat net vreemd. Microsoft heeft ‘Navision’ namelijk omgedoopt in Dynamics Nav in 2005. Later, in 2018, is het weer van naam veranderd in Dynamics 365 Business Central. Een beetje verwarrend natuurlijk, maar inhoudelijk hebben we het over dezelfde ERP pakket.

Waarom de naamsverandering naar Dynamics 365 Business Central

De reden waarom Microsoft de naam heeft veranderd heeft alles te maken met de positionering van haar dienstenpakket. Omdat tegenwoordig steeds meer producten richting de cloud verplaatsen, is het de terminologie ‘365’ toepasselijk en makkelijk. Alle producten van Microsoft met ‘365’ duidt namelijk op cloudbased software wat elke dag bereikbaar is voor gebruikers, waar deze persoon zich ook maar begeeft. Zolang er een internet verbinding is, kan de gebruiker werken in zijn of jaar 365-omgeving.

Waarom kiezen voor Navision? Online werkplek!

Business Central maakt het dus mogelijk om volledig in de cloud te werken. Dat betekent dat je altijd vanaf je online werkplek kunt inloggen en kunt werken aan je projecten. Een ander groot voordeel is dat het een ERP pakket is die ontwikkeld, gehost, beveiligd en altijd een backup door Microsoft. Super handig dus! Geen dure investeringen meer in het faciliteren van je eigen ERP en veiligheid, maar alles schaalbaar en direct aan te vragen voor een maandelijks abonnement bij Microsoft.

Nog een voordeel. De integratie met Microsoft 365

Business Central is volledig afgestemd aan de overige 365 producten van Microsoft. De meeste zakelijke gebruikers gebruiken hoofdzakelijk Microsoft Office en Outlook. Met een ERP systeem dat naadloos geïntegreerd is in de bestaande zakelijke toepassingen, kunnen gebruikers inloggen met dezelfde inloggegeven als die van hun overige 365 account. Zo kun je bijvoorbeeld e-mails met orders direct verwerken in Microsoft Dynamics 365 Business Central. En met enkele klikken wordt de order automatisch ingelezen en opent de ERP-software documenten gelijk in Word, Excel of je PDF-reader. Je snapt dat dit natuurlijk veel tijd bespaart en efficiënter werken enorm stimuleert.

Power BI integratie

Wist je dat Business Central ook een koppeling biedt met Power BI? Hierdoor is het extra eenvoudig rapportages te maken met real-time data. Dit is een handige tool bij het maken van beslissingen. Je kunt met Power BI rapportages maken afgestemd aan de functie van de persoon binnen het het bedrijf of daarbuiten. Zo zal een manager of eigenaar behoefte hebben aan andere bedrijfsinformatie dan een accountant of jurist. Iedereen heeft zijn eigen dashboard met informatie die voor hem of haar relevant is.

NEWMINDS systems: Officieel Microsoft 365 partner

Ben je op zoek naar een specialist die ervaring heeft met de integratie van Office 365 of Business Central 365 binnen jouw organisatie? Dan is NEWMINDS systems dé aangewezen partij. Wij bezitten de kennis en ervaring om alles in te richten en de juist koppelingen te leggen met een webshop. Dat betekent dat bestellingen via je webshop direct worden verwerkt in Business Central en daardoor ook meteen in je boekhouding en magazijn.

https://www.newmindssystems.nl/