Nieuw West in the Picture
Onderwijs

Muziekworkshop

Muziekworkshop

Muziek is voor velen een uitlaatklep, even alle stoom afblazen. Voor kinderen kan dit ook erg nuttig zijn, een muziekles geeft kinderen de kans om even volledig met iets anders bezig te zijn. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken laten zien dat muziekles een positieve invloed heeft op de cognitieve ontwikkeling van een kind. Dat wil zeggen dat wanneer een kind vaker muziekles krijgt hij of zij op andere gebieden ook een snellere ontwikkeling zal ervaren. 

Muziekworkshop op school

 

Een muziekworkshop op school kan op veel verschillende manieren, afhankelijk van de wens van de basisschool. Een workshop rap is hier een leuk voorbeeld van, vaak zijn muziekworkshops namelijk in combinatie met een bepaald instrument. Bij de muziekworkshop rap wordt er gebruik gemaakt van de creativiteit en de stem van het kind. Hier leren de kinderen werken met rijmschema’s en leren ze hun eigen flow ontwikkelen. Een echte rapdocent zal de kinderen begeleiden en ze uitdagen om zoveel mogelijk uit de les te halen. Als rapper kan de docent ook fijne handvatten meegeven aan de kinderen die ze zelf kunnen gebruiken. 

Workshop op school 

Naast muziekworkshops biedt Grote Broer nog veel andere workshops op school aan. Grote Broer specialiseert zich in de professionaliteit rondom de organisatie, de professionele workshop docenten en de workshops die op maat worden gemaakt voor de school. Grote Broer heeft een docentenbestand met meer dan 200 professionals die elke dag door heel Nederland op basisscholen les aan het geven zijn. Grote Broer neemt ook de volledige organisatie op zich, de basisschool heeft er geen omkijken aan. Er zal ook altijd een coördinator aanwezig zijn vanuit Grote Broer, deze zorgt op de vloer dat alles loopt zoals het moet lopen. Grote Broer heeft workshops in 8 verschillende disciplines, op de website is het volledige aanbod te vinden. Via het contactformulier of telefonisch staat Grote Broer u graag te woord.

https://grotebroer.com