Nieuw West in the Picture
Vakantie

Betoverende dingen die je moet proberen als je in Duitsland bent

Met meer dan 2000 jaar aan rijke geschiedenis is Duitsland één van de cultureel meest fascinerende plaatsen om te bezoeken. Hun dichte bossen en adembenemende bergketens zouden zo uit een verhalenboek kunnen komen. Dit is ook het geval met hun architectuur. Jouw bezoek zal allesbehalve saai zijn met alles wat Duitsland te bieden heeft. Bekijk onze lijst met aanraders die je moet je doen tijdens jouw bezoek aan deze wonderlijke plaats:

Bewonder magische kastelen

We hebben gezegd dat Duitsland een sprookjesachtige architectuur heeft, toch? Nou, dat komt omdat Duitsland bovenop alle prachtige kathedralen, huizen en kerken ook nog een aantal van de mooiste en beste bewaarde kastelen ter wereld heeft. Bezoek het kasteel Lichtenstein uit de 12de eeuw of het spectaculaire kasteel Elty dat uitkijkt over de Elzbach rivier. Er is ook nog het Frankenstein kasteel, voor de oudere horror fans. De geboorteplaats van de excentrieke alchemist die het verhaal zou hebben geïnspireerd.

Bezoek Duitse musea

Met een geschiedenis die zo uitgebreid en complex is als die van Duitsland, kan het nauwelijks een verrassing zijn dat er veel musea zijn. Deze musea behoren tot de meest bezochte van alle Duitse toeristische attracties. Er is het Museum of Unheard Things, vol met verhalen en heel veel andere mysterieuze dingen. Er is ook een museum, nl. het Stasi Museum, dat helemaal over de geheime politie gaat en dat zich in hun oude hoofdkwartier bevindt! En dat is maar een hele kleine greep uit het enorme aanbod. Er zijn gewoon te veel mooi dingen om het allemaal op te noemen.

Verken Duitsland onderweg

Een roadtrip is waarschijnlijk de beste manier om het meeste uit een reis te halen. Op deze manier ervaar je meer van wat het land allemaal te bieden heeft. Maak een reisje van Steinau naar Trendelburg, langs wat de lokale bevolking de sprookjesachtige weg noemt. Deze loop namelijk van de geboorteplaats van de gebroeders Grimm tot aan het kasteel van Trendelburg, waar de Rapunzel Toren staat. Er zijn ook korteren ritten. Het duurt slechts twee uur om van Frankfurt naar Keulen te rijden. Het goede nieuws is dat de Duitse autoverhuur bedrijven jouw lokale vergunningen accepteren, meer hier, www.autoprio.nl. Echter, als je extra zekerheid wil hebben, zodat je een relaxte ervaring hebt met je Duitse huurauto, kan je een internationaal rijbewijs krijgen. Dit kost ongeveer $15.

Festivals

Geen enkele lijst van met tips over Duitsland zou compleet zijn zonder vermelding van de festivals. Vooral omdat in Duitsland het Oktoberfest plaatsvindt, misschien wel het grootste festival ter wereld. Jaarlijks wordt er meer dan 7 miljoen liter bier gedronken! Er is ook de wereldberoemde Reeperbahn, in Hamburg. Tijdens dit festival worden bijna 800 concerten uitgevoerd op verschillende locaties in de stad. Dit gebeurt gespreid over 4 dagen en is het grootste clubfestival van heel Europa.

Duitsland is veruit één van de meeste gedenkwaardige reizen die je kan maken, wat je ook kiest om te doen. Je zal zeker ook geen honger lijden aangezien er geen tekort is aan hun heerlijke lokale keuken. Dus pak je koffers en maak je klaar om te genieten van het sprookje dat Duitsland is.

https://www.autoprio.nl