Nieuw West in the Picture
Image default
Zorg

Zo gaat een kindercoach te werk

Zo gaat een kindercoach te werk

Heb als ouder of verzorgende moeite met de opvoeding van je kind? Of merk je dat je kind last heeft van bepaalde emoties of met bepaalde gedragsvormen? Dan biedt een Kindercoach Utrecht de oplossing. Een kindercoach kan immers worden gezien als ware reisleider. Je gaat namelijk samen met je kind en de kindercoach op zoek naar de beste opvoedingswijze voor je kind. Je gaat op ontdekkingstocht naar wie je kind is en wat hij of zij nodig heeft om te groeien en zichzelf goed te ontwikkelen. Een kindercoach biedt een veilige ruimte waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en hun eigen weg kunnen vinden.

 

Met welke activiteiten gaat een kindercoach aan de slag

Een kindercoach biedt een breed scala aan activiteiten en methoden om kinderen te helpen hun eigen krachten te ontdekken. Tijdens deze activiteiten en methoden staat vertrouwen, speelsheid centraal. De Kindercoach Utrecht kan immers alleen het kind leren kennen als hij of zij hem vertrouwd. Spelletjes, creatieve opdrachten, mindfulness-oefeningen en gesprekken zijn enkele van de manieren waarop kindercoaches kinderen helpen om zichzelf beter te begrijpen. Een kindercoach leert kinderen hoe ze zelfstandig kunnen denken, problemen kunnen oplossen en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Middels deze activiteiten en aan de hand van de begeleiding van de kindercoach, krijgt het kind dus een goed idee van zijn of haar persoonlijkheid. 

 

Begeleiding voor ouders en verzorgers

Het gehele proces bij een kindercoach vindt niet alleen plaats tussen het kind en de coach. De ouders of verzorgers spelen minstens een zo belangrijke rol tijdens het proces. Een kindercoach werkt dan ook niet alleen met kinderen, maar ook met hun ouders of verzorgers. De kindercoach gaat samen met jou en je kind aan de slag om je gezamenlijke doelen te bereiken. De coach helpt je dan ook bijvoorbeeld met hoe je met de emoties van het kind moet omgaan of hoe je het beste kunt communiceren met je kind. Mede hierdoor wordt er dus een goede relatie tussen ouder of verzorger en kind gerealiseerd. 

https://coachpraktijkgroei.nl/kindercoach-utrecht/