Nieuw West in the Picture
Image default
Hobby en vrije tijd

Met Bookatrekking.com naar Kenia

Het is de hoogste berg van Kenia en de op één na hoogste van Afrika, na de Kilimanjaro, en de drie hoogste toppen, Batian Nelion en Lenana zijn vernoemd naar heuze Masaï Chiefs. Mount Kenya is een uitgedoofde vulkaan die ongeveer 3 miljoen jaar geleden is ontstaan en naar schatting 2,6 miljoen jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. 

Mount Kenya National Park werd opgericht in 1949 en in 1978 werd het een UNESCO Biosphere Reserve voordat het uiteindelijk in 1997 werd uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Mount Kenya beklimmen doen we met Bookatrekking.com

De hoogste top op Mount Kenya is Batian op 5199m, de op één na hoogste top is Nelion die slechts 11 meter kleiner is (5188 m) en beide pieken zijn technische klimtoppen. Point Lenana is de derde hoogste piek (4985m) en is de op één na hoogste trekkingpiek in Afrika. De top van Batian op Mount Kenya werd voor het eerst beklommen op 13 september 1899 door Sir Halford John Mackinder met Cesar Ollier en Josef Brocherel, na drie mislukte pogingen in datzelfde jaar. De wandelaars gaan niet verder dan Point Lenana. 

Met zijn 4.985 meter is Point Lenana voor de meeste mensen een bereikbare trektochtpiek en als hij wordt beklommen via de Naro Moru route is het momenteel ’s werelds hoogste via ferrata, wat de uitdaging en het plezier nog groter maakt. Het panoramische uitzicht op de vulkanische pieken, brede valleien, kloven en de omliggende savanne maakt een beklimming van deze berg de perfecte Afrikaanse trekking ervaring.

De meest populaire optie is een Naro Moru beklimming en Chogoria afdaling op de Mount Kenya traverse omdat dit de beste kans geeft om wilde dieren te zien en de topkam naar Point Lenana vanuit de Oostenrijkse hut is gewoon prachtig en een geweldige introductie tot het bergbeklimmen. Het uitzicht op de afdaling is ook een hoogtepunt, met uitzicht op de kloof, meren, kleinere pieken en immense bossen.

De goedkoopste manier om de top te bereiken is een Mount Kenya trekking, klimmend en afdalend aan de westkant van de berg, via de Naro Moru route en klimmend via de Sirimon route. Als je de top beklimt vanuit de Oostenrijkse hut naar Point Lenana, heb je de beste kans om wilde dieren te zien en het is een geweldige introductie tot het bergbeklimmen. Het uitzicht op de afdaling is ook een hoogtepunt, met uitzicht op de kloof, meren, kleinere pieken en immense bossen. Wij kijken er in ieder geval naar uit!