Nieuw West in the Picture
Image default
Hobby en vrije tijd

Welk luchtbuks merk moet kopen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby en hou je van schietspellen of doelen raken? Dan is luchtbuks schieten misschien wel iets voor jou. Luchtbuks schieten is de afgelopen periode steeds populairder geworden en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen kopen online eenvoudig een luchtbuks en kunnen dan al snel lekker in de tuin op blikjes of andere doelen schieten. Ook kiezen er steeds meer mensen voor om naast kleiduifschieten ook naar de schietbaan te gaan om buksen uit te proberen.
Ben je geïnteresseerd, en wil je misschien wel een luchtbuks kopen? Dan is het goed om even verder te lezen. In deze blog worden enkele luchtbuks merken toegelicht en worden voor- en nadelen genoemd. Op deze manier kan jij de perfecte luchtbuks voor jou uitkiezen.

Regels rondom luchtbuks schieten

Voordat je een luchtbuks gaat aanschaffen is het goed om een aantal regels even goed tussen je oren te knopen. Ondanks dat luchtbuksen geen vuurwapens zijn kunnen ze wel gevaarlijk zijn. Dit is dan ook de reden dat je 18 jaar of ouder moet zijn om te kunnen schieten met een luchtbuks. Verder mag je ook alleen op privé terrein schieten. Je mag dus niet in het bos op dieren gaan schieten. Je mag überhaupt niet op dieren schieten. Geen probleem er zijn ook andere leuke doelen te krijgen bij verschillende luchtbukswinkels. Tot slot moet de luchtbuks ook goed worden opgeborgen als je het niet gebruikt of als het vervoert.

Welk merk kies jij?

Door de groeiende populariteit wordt het aanbod luchtbuksen ook steeds groter. Dit betekent dat het ook steeds moeilijker wordt om de juiste luchtbuks te kiezen. Om je daar een beetje bij te helpen hebben we 3 verschillende luchtbuks merken opgesomd.

Weihrauch luchtbuksen

De luchtbuksen van Weihrauch staan bekend om de zeer hoge kwaliteit en de daarbij horende precisie. Zo kan je met deze buksen doelen raken van grote afstanden. Het voordeel is ook dat dit Duitse merk veel buksen heeft voor een betaalbare prijs. Het zijn niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste.

Hatsan luchtbuksen

Als je op zoek bent naar buksen van een iets lager e prijs, dan zijn de Hatsan buksen een aanrader. De buksen van dit Turkse merk zijn de één van de meest verkochte buksen. Dit door de kracht van de buksen, maar ook door de kwaliteit en eenvoud.

Gamo luchtbuksen

Tot slot is er ook de Gamo luchtbuks. Dit Spaanse merk is zeer lang actief en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hier vind je zeer dure buksen van ongekende kwaliteit, maar ook buksen voor de beginner. Deze starters buksen zijn van een zeer betaalbare prijs en zijn gemakkelijk in gebruik. Een Gamo luchtbuks is een echte aanrader voor de beginner, gevorderde en ervaren schutter.

Gamo luchtbuks

Luchtbuksen kopen?

Je kunt er voor kiezen om naar een wapenhandel te gaan en daar een mooie luchtbuks te kopen. Ook kan je er voor kiezen om de luchtbuks online te bestellen. Hiervoor moet je vaak alleen een kopie van je paspoort sturen om te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent. Lekker makkelijk toch?

Verder is het ook een aanrader om wat accessoires aan te schaffen. Dit om het schieten met een luchtbuks nog leuker te maken. Zo verkopen luchtbuks winkel bijvoorbeeld doelen die bewegen of kan je een scope of tripod krijgen om op lange afstand te schieten. Ook voor onderhoud en opbergen is het goed om een kijkje te nemen in het aanbod van de desbetreffende partij. De onderhoudsartikelen en opbergartikelen zorgen ervoor dat de luchtbuks langer mooi blijft.